Consilier, Casa Regală a României: ”Îmi e tot mai clar, funeraliile Reginei vor fi pe 19 septembrie”. Cine participă din partea României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Profilul Regelui Charles. Filip Iorga: Ar putea fi primul care să vorbească despre traumele colonialismului. Charles e diferit, nu poate fi urât nici de progresiști / Facebook, Royal Family
Profilul Regelui Charles. Filip Iorga: Ar putea fi primul care să vorbească despre traumele colonialismului. Charles e diferit, nu poate fi urât nici de progresiști / Facebook, Royal Family
Procesiunile legate de succesiunea la tronul Marii Britanii sunt în plină desfășurare.

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Ascensiune.

Ceremoniile legate de proclamarea noului Rege al Marii Britanii sunt în desfășurare astăzi și mâine, după care drapelele vor fi coborâte din nou în bernă, arată consilierul Casei Regale A României, Ioan Luca Vlad.

Consilierul Casei Regale preconizează că funeraliile Reginei Elisabeta a II a ar putea avea loc peste mai mult de o săptămână, dat fiind faptul că respectiva zi fi zi liberă în Marea Britanie.

”Îmi este din ce în ce mai clar că funeraliile vor avea loc luni, 19 septembrie. Va fi zi liberă - mai ales pentru oficialii publici nu vor lucra, dar este puțin probabil ca firmele să se închidă pentru că vor face vânzări (importante n.r.)”, mai arată Ioan Luca Vlad.

”Procesiunea va avea loc la Catedrala Westminster Abbey. Va fi cel mai fastuos moment (...) va fi cu totul unic, va trebui să facem numărătoarea șefilor de stat sau de guvern. 

Concret, în acest moment, se adresează invitații către șefii de stat sau de guvern ale celorlalte state.

Din România, este foarte posibil ca domnul președinte Iohannis să fie invitat pe această cale guvernamentală. Dar Familia Regală este înrudită sau în legături de prietenie cu  90% dintre familiile regale ale lumii și sunt sigur că și Familia Regală a României va participa, în persoana Majestății Sale Margareta și a Principelui Radu. Este posibil, având în vedere și relațiile de prietenie directă, inclusiv cu Regele Charles, să mai fie invitați și alți membri ai familiei regale. Ar putea fi și Prințesa Elena, care se află în Marea Britaniei.

De acolo, cortegiul va merge tocmai până la Castelul Windsor, unde va exista o ceremonie mai mică - Commitment service, adică efectiv amplasarea în mormânt - pentru familia regală și cele mai apropiate familii regale străine”, explică Ioan Luca Vlad pentru Digi 24.

Încoronarea Regelui Charles

Potrivit consilierului Casei Regale, încoronarea Regelui Charles al III lea ar trebui să...

Citește mai departe pe Radio DCNews.

Joe Biden a confirmat participarea la funeraliile Reginei

Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri că intenţionează să ia parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă joi în Scoţia, informează AFP şi Reuters.

"Da. Nu cunosc încă detaliile, dar voi merge", le-a răspuns Biden unor jurnalişti care i-au adresat această întrebare, scrie Agerpres.

De asemenea, Împăratul Japoniei Naruhito și-a anunțat prezența la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta. De asemenea, soţia lui Naruhito, Împărăteasa Masako, ar urma să participe la funeralii, dacă starea sa de sănătate i-o permite, potrivit presei locale. Ar fi vorba despre prima călătorie în străinătate a Împăratului Naruhito după întronizarea sa în mai 2019, după abdicarea tatălui său.

Care sunt titlurile care s-au transferat automat Regelui Charles al III lea și ce poziții care NU s-au transmis automat.

Citește AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel