Funcția lui Nichita, contestată vehement. Cine îl vrea jos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Liberalii critică numirea lui Gheorghe Nichita în funcţia de consilier al preşedintelui CJ Iași.    
Consilierii judeţeni PNL au criticat decizia numirii fostului primar, Gheorghe Nichita, în funcţia de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa. 

Liberalii au afirmat, într-un comunicat de presă citat de Agerpres, că prin această numire, Maricel Popa dă dovadă de o atitudine inconsecventă, deoarece a anunţat iniţial că nu-l va angaja la Consiliul Judeţean pe fostul primar, trimis în judecată în două dosare penale, unul de corupţie într-un proiect finanţat cu fonduri europene, celălalt de abuz în serviciu. 

Consilierii PNL susţin că numirea lui Nichita arată faptul că „există interese obscure care dirijează Iaşiul”. 

„Ieşenii îşi doresc ca la conducerea judeţului să avem oameni integri şi competenţi, nu suntem de acord cu revenirea lui Nichita în administraţie până nu îşi rezolvă problemele penale. Considerăm că este o sfidare a bunului simţ să implici un suspect de corupţie pe fonduri europene în gestiunea unui proiect major al judeţului Iaşi realizat cu fonduri UE, cum este Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor - SMID. Preşedintele CJ motivează că are nevoie de Nichita să deschidă uşi la Bucureşti, dar dacă Nichita este cel mai bun ambasador al Iaşiului la Palatul Victoria, este evident ce fel de guvern are PSD”, precizează sursa citată. 

„Serviciile publice locale se vor afla la discreţia unor oameni ahtiaţi după putere” 

Liderul consilierilor liberali din CJ, Romeo Vatra, a declarat că „un Iaşi condus de binomul Popa - Nichita va fi un Iaşi în care serviciile publice locale se vor afla la discreţia unor oameni ahtiaţi după putere care, sub pretextul experienţei în administraţia locală, nu vor să renunţe la privilegiile pe care le conferă aceste funcţii şi la influenţa pe care o mai au asupra instituţiilor statului spre beneficiul propriu”. 

„Pentru faptul că a minţit ieşenii, că îi sfidează pe cei care au protestat împotriva corupţiei prin readucerea unui suspect de corupţie la vârful judeţului, grupul consilierilor judeţeni PNL îi solicită demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa”, a precizat Vatra. 

Fostul primar Gheorghe Nichita şi-a început, luni, activitatea în funcţia de consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi. 

[citeste si]

Preşedintele CJ, Maricel Popa, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ca fostul edil Gheorghe Nichita va fi consilierul său personal pe proiecte de dezvoltare şi accesări de fonduri europene. 

„Până la pronunţarea sentinţei în dosarele în care este anchetat, Gheorghe Nichita beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. El va fi consilierul meu personal pentru ca are mare experienţă în administraţia publică. Vrem să folosim experienţa de 30 de ani pe care dumnealui o are în administraţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Conform acestuia, Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va fi împuternicit să îl reprezinte şi să negocieze cu decidenţii de la Bucureşti prioritatea proiectelor de la Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel