Fumatul pasiv afectează şi animalele de companie
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

Câinii şi pisicile ai căror stăpâni fumează sunt de două ori mai predispuşi la diverse tipuri de cancer, dintre care şi de plămâni. Până şi păsările şi alte animale mai mici ţinute într-o casă în care se fumează pot fi afectate negativ de fumul de ţigară.

Autor: Larisa Cobuz

Un studiu întreprins de Universitatea Thuft a demonstrat, în trecut, că pisicile ţinute în casă cu fumători sunt predispuse la limfomul felin. Îniante de acest studiu se credea ca limfomul se datoreaza în întregime de un virus de leucemie felină.

Atunci când îşi curăţă blana, pisicile pot ingurgita praf, scrum şi nicotină. Val Mills liderul grupului de cercetători care a realizat ultimul studiu pe această temă, e de părerea că cei ce au animale trebuie să fie conştienţi de riscul la care le supun. Pe lângă efectele nocive ale fumatului pasiv, ei trebuia să ia în calcul posibilitatea ca animalele să mănânce un chiştoc de ţigară.

Alte greşeli în ceea ce priveşte animalele de companie sunt lipsa exerciţiului fizic, şi obezitatea. Animalele cărora li se dă prea multă mâncare şi nicio şansă să o dea jos sunt predispuse la cancer, diabet artrită şi insuficienţă renală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel