FT: România – guvern disfuncțional, președinte impulsiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
financial_times
financial_times

România are un guvern „în cel mai bun caz disfuncțional” și „în cel mai rău caz incompetent”, a stabilit în urma unei analize a situației economice din țara noastră, analistul Chris Bryant de la Financial Times. Bryant este un bun cunoscător ai realităților românești, fiind corespondentul FT pentru Europa Centrală și de Est, acoperind Austria, Ungaria, România și Slovenia.

Pe lângă problemele legate de guvern, România mai are și un președinte impulsiv. „Traian Băsescu,  care se comportă ca un taur într-un  magazin de porțelanuri, s-a pronunțat împotriva deciziei guvernului de a majora TVA, propunând în schimb indexarea pensiilor, fapt care dezorientează, în plus, pe toata lumea”, comentează FT.

„Românii au o vorbă care spune ca un necaz nu vine niciodată singură. Realitatea româneasca o să dovedească că greul abia acum începe și că o să vină în valuri”, comentează Bryant, care susține că țara noastră are șanse tot mai mici de revenire.

Bucureştiul a majorat TVA pentru a se menţine în ţinta de deficit bugetar de 6,8% convenită cu Fondul Monetar Inţernational, „ţintă care a devenit unica preocupare a premierului Boc”. Conform FT, deprecierea leului nu trebuie să surprindă pe nimeni. În plus, Bryant, avertizează că Europa trebuie să privească atent şi cu îngrijorare spre România, unde iarna care va urma va fi crâncenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel