Urmărește emisiunea live
FT: Franţa o susţine pe Kovesi la EPPO. Bogdan Chirieac: Mă întreb dacă nu e o nouă dezinformare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informaţia lansată de Financial Times potrivit căreia Laura Codruţa Kovesi va fi susţinută de Franţa la şefia Parchetului European şi a anunţat că se teme de o nouă ştire falsă, după ce în urmă cu câteva zile se anunţase că Francois Bohnert s-a retras din cursă. 

"E un site obscur, specializat în fake news care acum câteva zile a anunţat că Francois Bohnert s-a retras. Numai că nu se retrăsese. Dar a fost un fake news standard, după manual. Şi noi ne-am păcălit, chiar dacă nu am preluat de acolo, că nu cităm tot felul de chestii din astea de debara. Specializarea lor e fake news.

Acum văd că Financial Times vorbeşte despre faptul că guvernul francez ar sprijini-o pe doamna Kovesi, domnul Cioloş vorbeşte în numele guvernului francez, dar eu mă întreb dacă nu cumva e vorba de o nouă dezinformare. Aştept să citesc articolul din Financial Times şi să văd care sunt sursele. Am văzut atât de multe fake-news-uri despre România apărute în publicaţii prestigioase din lume, încât sunt reticent", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

În cursul zilei de marţi, Financial Times a anunţat că Laura Codruţa Kovesi ar putea fi susţinută de guvernul Franţei pentru postul de procuror şef european, citând surse din Franţa şi România. Ba mai mult, fostul premier Dacian Cioloş a susţinut această informaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel