Data publicării:

Fructul pe care câinele tău nu ar trebui să-l mănânce niciodată

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ar trebui să ştii că prietenul tău necuvântător nu ar trebui să aibă acces la tot ce ai tu pe masă, inclusiv fructele! Unele dintre ele sunt cu adevărat periculoase pentru sănătatea câinilor.

Medicii veterinari avertizează proprietarii de câini cu privire la pericolul la care este expus animalul dacă mănâncă acest fruct. Consumul acestui aliment i-ar putea provoca animalului de companie insuficiență renală și poate fi chiar fatal, spun specialiştii.

De multe ori cedăm în faţa privirilor dulci ale câinilor și aşa ajungem să le oferim câte puțin, măcar de gust, din alimentele pe care le consumăm noi. Cu toate acestea, există totuși anumite produse care nu ar trebui niciodată să ajungă în bolul câinelui, chiar dacă ele par inofensive și au gust bun. Unele dintre ele pot provoca boli extrem de grave și chiar pot duce la moarte. 

Atenţie la struguri!

Strugurii sunt extrem de periculoşi, spun veterinarii. Inclusiv stafidele. Aveţi grijă ca atunci când savuraţi un ciorchine iar câinele este pe lângă dvs. să nu vă cadă boabe pe jos. Pofticiosul le va adulmeca imediat şi le va mânca pe nerăsuflate. Şi nu vrei să se întâmple asta!

Dr. Colette Wegenast, împreună cu doi colegi de-ai săi, au făcut mai multe teste și au ajuns la concluzia că strugurii sunt foarte periculoși pentru animale. S-a constatat că strugurii conțin o cantitate mare de acid tartric și bitartrat de potasiu, ambele putând determina câinii să sufere de insuficiență renală acută.

Insuficiența renală este fatală în aproximativ 60% din cazurile care implică câini și pisici. „Am aflat că acidul tartric și bitartratul de potasiu sunt prezente în concentrații mari în struguri și că patrupezii sunt membri ai unei specii despre care s-a dovedit a fi sensibilă la acidul tartric, care le provoacă insuficiență renală”, a declarat Dr. Colette Wegenast. „Acidul tartric și bitartratul de potasiu sunt principiile toxice din struguri și stafide.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel