Fructe pline de PESTICIDE în magazinele din România. Banane, mandarine și portocale, RETRASE de la raft
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fructe pline de PESTICIDE în magazinele din România. Banane, mandarine și portocale, RETRASE de la raft / Foto: Pixabay, de Manfred Richter
Fructe pline de PESTICIDE în magazinele din România. Banane, mandarine și portocale, RETRASE de la raft / Foto: Pixabay, de Manfred Richter
Mai multe fructe au fost retrase din magazinele din România.

ANSVSA a anunțat retragerea de la raft a unor loturi de banane, mandarine și portocale. Cauza ar fi depășirea valorii admise de pesticide. Prima alertă alimentară a fost lansată pe 1 aprilie, în cazul bananelor.

"Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).

Produsele au fost comercializate în perioada: 18.03.2022 – 29.03.2022

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 18.03.2022 – 29.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la furnizorii: Premium Fresh Fruits SRL, Mandy MAB TRADE SRL, Tim Rodinat, Avocadim Kft, Citronex I Sp. z o.o. până pe data de 14.04.2022,
urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Yellow Fresh Fruits SRL, clienții au la dispoziție numărul de telefon +40 742.355.060.", se arată pe site-ul ANSVSA.

Mandarine din Egipt, pline de pesticide

A doua alertă, în cazul mandarinelor, a fost emisă pe 4 aprilie.

"Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (clorpirifos)  Cris Fruct Concept  SRL  a inițiat retragerea  de la comercializare și rechemarea de la clienți a  articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (clorpirifos).  

Denumire produs: Mandarine

Origine: Egypt

Lot: 1216141

Produsele au fost comercializate în perioada: 22/03/2022‐31/03/2022  

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 22/03/2022‐31/03/2022, să nu le consume, ci să le distrugă. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Cris Fruct Concept SRL: [email protected].", precizează ANSVSA.

Portocale retrase de la raft

A treia alertă alimentară a fost emisă astăzi, 5 aprilie. Este vorba despre un lot de portocale aduse tot din Egipt.

"Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Chlorpirifos ) SC SKY GENERAL SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Chlorpirifos).

Denumire produs: PORTOCALE PROASPETE

Origine: EGIPT

Lot: 2
Produsele au fost comercializate în perioada: 19.03.2022 – 22.03.2022

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul nostru de lucru din Afumati , Sos. Linia de Centura Dreapta, Nr 92, Complex SU Market, Stand C13, Judet Ilfov. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!", precizează ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel