Fritz e negru de supărare. Acuză Guvernul că l-a lăsat iar fără bani: ”Zero, nada, niente”. În noiembrie, a primit 54 de milioane
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Fritz spune că iar n-a primit bani/ foto ilustrativ pixabay
Fritz spune că iar n-a primit bani/ foto ilustrativ pixabay
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, cere explicații la București, după ce n-a primit bani de la Guvern. 

”Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localitățile din România. În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS.

Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale?Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese.

Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice. PS.: Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?” a scris Dominic Fritz, pe Facebook. 

Nu e prima oară pentru Dominic Fritz 

Nu e prima oară când Dominic Fritz face această acuzație. La fel a spus și cu privire la miliardul de lei scos din Fondul de Rezervă pentru proiecte locale, în octombrie 2021. Și atunci afirma: ”Toată lumea știe după ce criterii au fost alocate aceste fonduri și din păcate criteriul de urgență și de continuare a mizării serviciilor de termoficare nu a fost, evident, un criteriu.”

O lună mai târziu, el primea 53,8 de milioane de lei de la Guvern și declara: ”Le mulţumesc membrilor Guvernului pentru sprijinul acordat”. Banii, după cum afirma, avea să-i folosească pentru a asigura căldura până la finalul anului în Timișoara. 

Dar cu o mână a luat, cu alta a dat... 

După ce a lăsat Timișoara fără apă caldă și căldură, inclusiv spitale din Timișoara, primarul Fritz s-a gândit să plătească 27.000 de euro pentru un sondaj cu privire la cât de mulțumiți sunt timișorenii de viața de zi cu zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel