Friptură de post. Rețeta delicioasă pentru cei care țin Postul Paștelui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă nu mai știi ce să gătești pentru Post, această rețetă îți va merge la suflet. Iată cum se prepară friptura de post.

Ingrediente

7 cartofi
100 g de soia felii (soia şniţele)
2 linguri de ulei de măsline
½ linguriţă de sare

Cum se prepară

Se aleg nişte cartofi potriviţi ca mărime, se spală foarte bine şi se lasă să se usuce sau se şterg cu un prosop. Fiecare cartof se taie pe jumătate (pe lung), miezul cartofului se crestează uşor fără a se tăia însă şi coaja cartofului, potrivit preparatedevis.ro. Se presară după gust cu puţină sare şi se ung cu ulei de măsline. Se aşază frumos cartofii cu tăietura în sus într-o tavă de cuptor (tapetata cu hârtie de copt) şi se coc în cuptorul încins timp de 50- 60 de minute, până când cartofii sunt rumeniţi.

Cât timp cartofii sunt la cuptor, se pregăteşte soia. Soia nemodificată genetic (şi mai grosuţa dacă găsim) se fierbe timp de 20 de minute în apă suficientă în care am pus: 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de piper măcinat, 2 frunze de dafin, 1 linguriţă de boia de ardei, 150 ml de vin alb sau roşu, 2 căţei de usturoi şi o ceapă mică tăiată felii.

După ce soia a fiert, se scurge bine de zeamă prin presare şi se unge cât este fierbinte cu ulei de măsline pe ambele părţi. Când cartofii sunt aproape gata, când deja au început să se rumenească, se scoate tava din cuptor şi se aşază peste cartofi bucăţile de soia. Se introduce tava în cuptor pentru încă 20- 30 de minute. Când mâncarea este gata, se scoate tava din cuptor şi se serveşte fierbinte.

Vezi și: Tochitură de post cu mămăligă și murături. Cum se prepară: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel