Friptură de miel. De ce să torni bicarbonat de sodiu peste carnea crudă. Secretul marilor bucătari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Bicarbonatul de sodiu este prezent în bucătăria fiecărui român, dar puțini știu ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne de miel.

Friptura de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paști. Fiecare gospodină își are propriile secrete, dar există unul despre care puțini știu. Poți obține o carne mult mai fragedă dacă înainte de a o găti, o masezi cu bicarbonat de sodiu și o bagi la frigider pentru 3-5 ore, scrie Realitatea.net.

Deși este un sortiment de carne roșie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm.

În plus, este fragedă, iar 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de fier și 95 mg colesterol, scrie Csid.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel