Data publicării:
Frigania Zakynthou, rețeta. Desertul grecesc din Insula Zakynthos
Frigania Zakynthou este un desert grecesc preparat de gospodinele din Insula Zakynthos.
Ingrediente
1 pachet pâine toast cumpărată prăjită
650ml lapte
100g zahăr
40 făină cu autocreștere
3 linguri amidon / corn flour
5 ouă
2 linguri unt
vanilie
coajă de lămâie
1 kg frişcă (bătută) cu 2-3 linguri de zahăr pudră
felii migdale (opţional)
praf de scorţişoară
sirop
300g zahăr
500ml apă
Cum se prepară
Fierbeţi apa cu zahărul pentru 8 minute împreună cu felii de coajă de lămâie. Pregătiţi o tavă plată şi întindeţi feliile de pâine toast. Turnaţi siropul peste pâine şi presăraţi multă scorţişoară. Lăsaţi la răcit, potrivit mancare-greceasca.eu. Amestecaţi 1/4 din lapte cu ouăle, făina, amidonul, 100g zahăr şi vaniliile. Puneţi celelalte 3/4 lapte la fiert cu felii de coajă de lămâie. Încorporaţi compoziţia în laptele fierbând, amestecaţi încontinuu până se încheagă budinca.
Citește și:
Brânză Feta Saganaki. Ai nevoie de doar 5 ingrediente și 5 minute
Ingrediente
- 1 bucată de brânză feta (100 - 150 grame)
- 1 ou
- făină
- ulei pentru prăjit
- lămâie proaspătă
Cum se prepară brânza feta Saganaki
Într-o tigaie non aderentă se pun circa 2 degete de ulei. Se încălzește uleiul la temperatură medie. Într-o farfurie încăpătoare se bate oul. Bucata de brânză feta se dă prin ou și apoi prin făină. Brânza feta se prăjește în ulei timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când prinde o culoare aurie, scrie retete.unica.ro. Brânza feta Saganaki se scoate din tigaie și se lasă la scurs pe un șervet de hârtie. Se servește cu puțină zeamă lămâie deasupra.
BONUS: Salată grecească
Bucătăria grecească are o istorie bogată, de peste 4000 de ani. De altfel, prima carte de bucate a lumii a fost scrisă de un grec înaintea erei noastre. În timp, reţetele greceşti s-au mai schimbat, fiind influenţate şi de popoarele cu care grecii au interacţionat, potrivit retete.unica.ro.
Reţetele de salată grecească sunt atât de bune şi săţioase datorită brânzeturilor. Fiecare regiune a Greciei are un tip de brânză reprezentativ. Feta este doar cea mai cunoscută brânză grecească, dar nu singura şi poate nu cea mai gustoasă. La fel de apreciate de cunoscători sunt kasseri – brânză de oaie sau capră – şi graviera.
Iată cum se prepară o salată grecească delicioască cu brânză feta, de această dată:
Ingrediente
- 500 g roşii bine coapte
- 200 g salată verde
- 1 ceapă roşie mare
-2-3 castraveţi
- 1 ardei gras (ideal verde)
- 150 g de măsline fără sâmburi
- 200 g brânză feta
- sare
- ulei de măsline
- zeama de lămâie
- oregano sau busuioc
Cum se prepară
Pe un platou aşezăm salata verde, pe care o rupem bucăţele mici. Facem un pat de salată şi aranjăm marginile, astfel încât să se vadă cât mai frumos. Ardeiul gras se taie în două, se curăță de seminţe, apoi se taie şuviţe şi se aşază pe platou, peste salata verde, potrivit pofta-buna.com.
Roşia o tăiem în două, apoi feliem fiecare jumătate. Aşezăm şi roşiile pe platou. Decojim castravetele, apoi îl feliem. Ceapa o tăiem rondele şi desfacem inelele de ceapă. Aşezăm toate acestea pe platou. Brânza o tăiem cubuleţe şi o aşezăm peste restul legumelor, apoi adăugăm şi măslinele.
Dressingul pentru salata grecească
Într-un castron punem cam 2 linguri de ulei de măsline, 1-2 linguri de suc de lămâie, sare cât luăm de 2 ori cu 3 degete, apoi amestecăm totul foarte bine.
Turnăm dressingul peste salata grecească şi presărăm oregano uscat deasupra (puteţi folosi busuioc, dacă doriţi). Ideal este să o lăsăm la frigider pentru cel puţin o oră înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News