Incident militar Rusia-Canada în Marea Neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fregata. Foto cu caracter ilustrativ
Fregata. Foto cu caracter ilustrativ
O fregată canadiană, care se află   sub comanda NATO în Marea Neagră, a fost survolată de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, acțiune denunțată  ca un act inutil provocator de către guvernul canadian.

Avionul de luptă 'al forţelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul HMCS Toronto nu a reprezentat nicio ameninţare pentru nava canadiană', a subliniat ministrul canadian al apărării Rob Nicholson, considerând aceste acte 'inutil provocatoare' şi 'susceptibile să crească şi mai mult tensiunile' în regiune.

Fregata HMCS Toronto a plecat la sfârşitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Atlanticului cu 250 de marinari la bord şi elicoptere Sea King pentru a se alătura forţelor NATO.

Citește și: Băsescu, despre "Marea Neagră lac rusesc": O facem lac NATO

'Participarea HMCS Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată hotărârea Canadei de a contribui la pacea şi securitatea în Europa de Est şi Europa Centrală', a reamintit ministrul canadian al apărării.

Aceste exerciţii sunt efectuate 'ca urmare a actelor de agresiune militară' şi 'ca urmare a invaziei Ucrainei' de către Rusia, a estimat Rob Nicholson. Canada şi forţele NATO trimit mesajul că 'acţiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel