Obiceiuri simple și sănătoase: Încercă să le folosești în comunicarea cu partenereul tău
În centrul oricărei relații bune se află comunicarea eficientă. Cu o comunicare puternică, ești capabil să cultivi consecvența de a da și de a primi care construiește înțelegerea reciprocă, încrederea și uniunea.
Trăim într-o lume haotică. De la presiunile neclintite ale muncii până la responsabilitățile necontenite ale vieții noastre de acasă și în vâltoarea care este realitatea noastră modernă, poate fi ușor să-ți iei partenerul de bun și să presupui pur și simplu că este în regulă și că totul este status quo. Dar asta poate fi o rețetă perfectă pentru apariția problemelor mult mai grave dacă partenerul tău trece prin ceva dificil și nu observi.
Făcându-ți timp pentru a verifica în fiecare zi, făcând poate o rutină în a-l întreba în mod specific cum se simte, nu reduce doar probabilitatea ca vei pierde ceva important despre partenerul tău - poate fi, de asemenea, o expresie extrem de importantă a iubirea ta.
Ce vrei/ai nevoie?
Poate fi ușor să presupunem că știm automat de ce își doresc sau de ce au nevoie partenerii noștri, mai ales dacă sunteți împreună de mult timp. Dar realitatea este că oamenii se schimbă, la fel și circumstanțele.
Potrivit Glam, nu poți considera pur și simplu un dat că poți anticipa speranțele, visele și dorințele partenerului tău. Nu ești un cititor de gânduri, iar partenerul tău nu este un automat. Ei vor crește și vor evolua, așa cum vei face tu. La urma urmei, schimbarea face parte din viață. Rezistența la schimbare este atât nesănătoasă, cât și imposibil de fezabil.
Ceea ce face această întrebare cu adevărat benefică este faptul că inspiră împărtășirea. Scopul este atât să auzi, cât și să fii auzit, să răspunzi, discutând despre propriile dorințe și nevoi.
Dar beneficiile unei astfel de întrebări nu se termină aici. Întrebându-l pe partenerul tău de ce are nevoie, îi dai puterea să preia conducerea în înțelegerea și definirea propriei vieți.
Acest lucru vă permite să oferiți sprijin, îndrumare și încurajare fără a fi controlant sau dominator.
Ajută-mă să înțeleg
Să recunoaștem: nu există o relație perfectă. Conflictul este inevitabil și cu cât îți pasă mai mult de o persoană, cu atât miza este mai mare. Și, adesea, cu cât iubești mai mult pe cineva, cu atât mai intense sunt emoțiile atunci când apar conflicte. Dar există o modalitate de a opri spirala înainte ca un dezacord să devină un război total, provocând răni care îți pot marca relația pentru totdeauna.
Una dintre cele mai semnificative cauze ale conflictului într-o relație este incapacitatea de a înțelege punctul de vedere al celeilalte persoane. A cere partenerului tău să te ajute să-i înțelegi perspectiva poate fi o modalitate constructivă de a rezolva o dispută sau, cel puțin, de a cultiva empatia într-un moment provocator.
Cheia este să faceți o pauză, să respirați și să ascultați cealaltă persoană. S-ar putea să nu ajungeți niciodată la un acord cu privire la această problemă, dar șansele sunt bune că veți putea măcar să recunoașteți rațiunea poziției lor și că, cel puțin, veți putea aprecia punctul lor de vedere. Și asta face mai ușor să încetezi conflictul și să fii de acord să nu fii de acord.
Să rezolvăm asta împreună
Conflictul poate fi de fapt un lucru pozitiv pentru relația ta dacă îl abordezi într-o manieră sănătoasă și constructivă. Mai precis, luând o abordare de rezolvare a problemelor, ceea ce a fost cândva un punct de dispută între voi poate deveni un catalizator pentru creșterea relației voastre.
În esență, ceea ce faci atunci când abordezi un conflict dintr-o perspectivă colaborativă, de rezolvare a problemelor, este să-ți schimbi paradigma pentru dezacorduri. Dezacordurile nu mai sunt văzute ca puncte de dispută asupra cărora se poartă o bătălie. Nu mai încerci să ”câștigi” pe cheltuiala partenerului tău. Mai degrabă, sunteți angajat într-un efort reciproc - și de sprijin reciproc - pentru a ajunge împreună la o rezoluție.
O astfel de abordare a conflictului este concepută pentru a păstra sentimentul de conexiune în cadrul unei relații, stimulând în același timp creșterea ta ca cuplu.
M-am înșelat
Primul pas vine atunci când recunoști că ai greșit și îți ceri scuze sincer pentru acțiunile tale. Totuși, acest lucru nu este întotdeauna ușor și se întâmplă rar. O scuză sinceră necesită să sapi mai adânc. Nu este vorba pur și simplu de a spune cuvintele, ci de a simți o remuşcare autentică. Și asta necesită să înțelegi și să empatizezi cu experiența partenerului tău.
Odată ce reușiți să-i arătați partenerului dvs. remuşcări autentice și că regretați cu adevărat durerea pe care i-ați provocat-o, puteți începe procesul de vindecare și de reconstruire a încrederii. Și asta înseamnă că greșelile, care sunt inevitabile și umane, nu trebuie să devină rupturi în relația ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News