Franța va renunța la permisul vaccinal. Când s-ar putea întâmpla
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Franța va renunța la permisul vaccinal. Când s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de maykeloenning
Franța va renunța la permisul vaccinal. Când s-ar putea întâmpla / Foto: Pixabay, de maykeloenning
Franța ar putea renunța la permisul vaccinal în curând.

Foarte curând Franța ar putea renunța la permisul vaccinal. Autoritățile estimează că există "motive de a spera" că "la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal", datorită ameliorării situaţiei sanitare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează Agerpres, citând AFP.

"Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecţiile pe care le facem (...) există motive de a spera că în acest orizont de timp situaţia se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri", a estimat el.

Condițiile care trebuie îndeplinite



Preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală Alain Fischer a estimat miercuri, în faţa Senatului, că o renunţare la permisul vaccinal poate fi luat în calcul "la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie", dacă o serie de condiţii sunt îndeplinite.

"Din punct de vedere ştiinţific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens", a spus el.

El a evocat, de asemenea, necesitatea, ca "supraîncărcarea spitalicească actuală să dispară, ca spitalele să revină la o stare de funcţionare obişnuită şi ca pacienţii non-Covid să poate fi trataţi fără întârziere". De asemenea, a mai spus Alain Fischer, este necesară o "acoperire vaccinală cu rapel ridicată".

Alain Fischer a subliniat că acest exerciţiu de proiecţie este un "teren fragil", dar potrivit lui "poate merge destul de repede", întrucât incidenţa scade "destul de repede".

Gabriel Attal a precizat, la rândul lui, că se va renunţa la permisul vaccinal "imediat ce va exista o normalizare a situaţiei din spitale, adică nu vor mai exista spitale sub tensiune puternică din cauza COVID".

Numărul de morţi în Franţa de la începutul pandemiei se ridica marţi seară la 133.614. Peste 80% din populaţia totală este vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce 78,5% dintre francezi sunt vaccinaţi cu două doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel