Data publicării:

Franța, supusă unor atacuri cibernetice „fără precedent”. O celulă de criză a fost activată

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Mai multe departamente guvernamentale au fost ținta unor atacuri informatice de „intensitate fără precedent”, a informat agenția de presă franceză AFP, citând surse din cabinetul premierului, scrie Reuters.

BFM TV a raportat că mai multe departamente guvernamentale au fost ținta atacurilor informatice de duminică. Publicația a citat o sursă guvernamentală care a spus că, în acest stadiu, nu există indicii privind un atac rusesc.

Niciun serviciu guvernamental nu a fost întrerupt din cauza atacului, a informat presa franceză.

Personalul premierului a adăugat că „o celulă de criză a fost activată pentru a implementa contramăsuri”, ceea ce înseamnă că „impactul acestor atacuri a fost redus pentru majoritatea serviciilor și accesul la site-urile de stat a fost restaurat”.

Serviciile de specialitate, inclusiv agenția de securitate a informațiilor ANSSI, „puneau măsuri de filtrare până la terminarea atacurilor”.

Cel mai recent atac cibernetic care a lovit Franța vine în urma unui avertisment al consilierului de apărare al lui Attal săptămâna trecută că Jocurile Olimpice de la Paris și alegerile pentru Parlamentul European din această vară ar putea fi „ținte semnificative”.

Între timp, ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat luna trecută că ar trebui sporită protecția împotriva „sabotajului și atacurilor cibernetice” din partea Rusiei, într-o notă internă văzută de AFP, care spunea că ministerul său se află în fruntea listei de ținte a Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel