Franța interzice reuniunile în interior pentru a combate răspândirea Coronavirusului
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
După ce sâmbătă au fost raportate două decese și numărul total al persoanelor care au testat pozitiv pentru Coronavirus s-au ridicat la 73, Franța a interzis orice reuniune mai mare de 5000 de persoane care se desfășoară în spații închise.

În urma unei întâlniri de urgență a cabinetului miniștrilor ce a avut loc azi, s-au luat măsuri pentru combaterea răspândirii virusului, cum ar fi anularea maratonului din Paris ce era programat să aibă loc mâine sau anularea ultimei zi de târg anual agicultural de la Paris.

Zona cea mai afectată în acest moment este nordul Parisului, zona Oise, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri pozitive de Coronavirus. Cele mai multe cazuri (18 raportări pozitive) par a fi legate de un profesor de școală, în vârstă de 60 de ani care a fost pozitiv pentru Coronavirus și a fost prima persoană care a murit din acestă cauză.

Guvernul a încurajat cetățenii să limiteze orice călătorie care nu este estențială și în măsura posibilului să lucreze de acasă; ministrul sănătății Olivier Véran, a declarat după întâlnirea de urgență a cabinetului că: „Scopul în acest moment este să prevenim răspândirea".

Chiar dacă adunările publice au fost interzise în Paris, Oise și Alpii Francezi, adică zonele cele mai afectate de virus, meciurile de fotbal sunt încă programate să se desfășoare conform planingului, neexistând în acest moment anunțuri de reprogramare sau anulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel