Franţa, campioană mondială la spadă masculin, Rusia, medaliată cu aur la floretă feminin
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

 Echipa masculină de spadă a Franţei, alcătuită din Alexandre Bardenet, Yannick Borel, Ronan Gustin şi Daniel Jerent, a câştigat medaliile de aur, luni, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după 45-37 în finala cu Ucraina (Anatoli Herei, Bogdan Nikişin, Igor Reizlin, Roman Svicikar).

Spada masculină franceză pe echipe numără 12 titluri şi 20 de podiumuri mondiale, începând din 1990, trei titluri şi cinci podiumuri olimpice.

Medaliile de bronz au revenit Elveţiei (Max Heinzer, Lucas Malcotti, Michele Niggeler, Benjamin Steffen), care a trecut de China cu 45-35 în finala mică.

În proba feminină de floretă pe echipe, victoria a revenit Rusiei (Ina Deriglazova, Anastasia Ivanova, Larisa Korobeinikova, Adelina Zaghidulina), care a trecut în finală de Italia (Elisa di Francisca, Arianna Errigo, Alice Volpi, Francesca Palumbo), cu 43-42. Victoria s-a decis prin moartea subită, la capătul unui meci foarte strâns, între cele mai bune naţiuni la această armă.

Bronzul a revenit americancelor Lee Kieffer, Nzingha Prescod, Nicole Ross, Jacqueline Dubrovich, care au trecut în finala mică de Franţa (Ysaora Thibus, Pauline Ranvier, Anita Blaze, Solene Butruille) cu 45-43.

România (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe) a ocupat ultimul loc, 29, după ce a fost învinsă în primul tur de Italia, cu 43-20.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel