Frank Lampard se opune proiectului de reformare a Ligii Campionilor propus de UEFA
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Frank Lampard, antrenorul echipei engleze de fotbal Chelsea Londra, a luat poziţie faţă de proiectul de reformare a Ligii Campionilor propus în luna mai de UEFA, care a stârnit numeroase controverse, întrucât această ligă închisă ar determina creşterea numărului de meciuri, informează AFP.

"În calitate de manager, întotdeauna te gândeşti cum să păstrezi jucătorii proaspeţi", a explicat el în cursul unei reuniuni la Londra în faţa reprezentanţilor cluburilor, ligilor profesioniste, asociaţiilor de jucători şi suporteri, reuniţi la iniţiativa asociaţiei Ligilor europene (European Leagues), o oponentă a acestui proiect.

"Dacă mă întrebaţi 'se pot juca mai multe meciuri europene?', personal, eu nu văd unde le vom putea introduce în calendarul nostru deja încărcat. Eu cred că ar fi foarte complicat să păstrăm acelaşi nivel de calitate şi de prospeţime pentru jucători", a mai spus Lampard.

Fostul mijlocaş englez şi căpitan al echipei Chelsea, cu care a câştigat Liga Campionilor, a adăugat că "în calitate de jucător, personal, sunt pentru formatul actual, iar ca antrenor şi mai mult".

Proiectul prezentat în mai de UEFA ar fi dus, începând din 2024, la o Ligă a Campionilor aproape închisă, foarte favorabilă celor mai mari cluburi, cu 24 de echipe din 32 calificate automat de la un sezon la altul şi doar patru locuri disponibile prin intermediul competiţiilor naţionale.

Cele 32 de echipe ar fi fost împărţite în patru grupe de câte opt echipe, în loc de opt grupe de câte patru echipe, fiecare echipă disputând astfel 14 meciuri în faza grupelor, în loc de şase ca până acum. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel