Fotografii fascinante realizate de un român, în Daily Mail. Reacția autorului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fotografiile fascinante realizate de românul Vlad Cioplea în timpul expediției întreprinse în Tanzania fac subiectul unui material apărut în publicația britanică Daily Mail . Vlad mărturisește într-o postare pe pagina sa de socializare cine l-a informat de apariția articolului.

Aventurierul român Vlad Cioplea, în vârstă de 30 de ani, s-a dus la Tanzania pentru a petrece un timp cu trei triburi unice din Tanzania, Maasai, Bushman și Tatoga, ai căror membri mănâncă carne de maimuță, vânează cu săgeți cu vârfuri otrăvite și fumează marihuana, scrie sursa citată.

În timpul celor 20 de zile petrecute în Tanzania, Vlad Cioplea a luat cunoștință cu tradiţiile bizare ale acestor triburi, a aflat că băieţii din tribul Maasai suportă suportă circumcizii dureroase încă de la vârsta de şapte sau, cel mult, 14 ani, după care sunt obligaţi să îşi părăsească locuinţele timp de trei luni, timp în care trebuie să înveţe cum să supravieţuiască pe cont propriu în sălbăticie. Îmbrăcaţi în negru şi cu semne tribale albe desenate pe feţe, aceşti tineri sunt numiţi "Nyangulo".

Membrii tribului Maasai s-au dovedit a fi foarte primitori pentru românul în vârstă de 30 de ani, aceştia întâmpinându-l cu un dans de bun venit, mai scrie sursa citată. 

Cum a aflat Vlad Cioplea că fotografiile sale au apărut în Daily Mail

Într-o postare pe Facebook, Vlad Cioplea a dezvăluit de la cine a aflat că publicația britanică i-a dedicat un articol.

"Momentul ăla în care găseşti într-o dimineaţă un mail în Inbox de la un redactor de la Daily Mail?! şi apoi citeşti asta", a scris Vlad, care face trimitere la articolul apărut în publicația britanică.

Referitor la experiența trăită în Tanzania, Vlad Cioplea recomandă și altora să aibă un astfel de "contact", într-un răspuns la un comentariu la postarea sa, în care autoarea își manifesta îngrijorarea ca o astfel de publicitate făcută acelor triburi să nu le "perturbe viata naturala. putine locuri au mai ramas cu populatii neatinse de otrava civilizatiei moderne"

"Oamenii din cele trei triburi sunt niste oameni minunati. Important este cum te duci acolo si ce vrei de la ei. Eu, la primul contact cu maasaii, mai mult de doua bratari lucrate manual si o cana de ceai de la seful satului nu am luat. Sunt foarte fericiti ca sunt vizitati asa cum ne bucuram si noi de orice vizita si vorba buna a vreunui strain. Otrava civilizatiei moderne? Eu nu consider ca traim intr-o otrava, asta e cursul vietii pe pamant si asta va fi multe mii de ani de acum incolo. Nu cred ca trebuie sa ii izolam asemenea unor animale salbatice si sa ne uitam la ei de sus, din avion, sunt oameni ca si noi si ai multe de invatat de la ei. Cele trei triburi au o cultura puternica si sunt sigur ca o vor pastra mii de ani chiar si cu coca cola, vodafone, pepsi si asa mai departe. Recomand un astfel de contact, e "open minded", a fost răspunsul lui Vlad Cioplea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel