Fotografie inedită din colecția personală a Reginei Elisabeta a II-a, făcută publică. Ipostaza în care nu a mai fost văzută - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fotografie inedită din colecția personală a Reginei Elisabeta a II-a, făcută publică. Ipostaza în care nu a mai fost văzută / Foto: Instagram The Royal Family
Fotografie inedită din colecția personală a Reginei Elisabeta a II-a, făcută publică. Ipostaza în care nu a mai fost văzută / Foto: Instagram The Royal Family
O nouă poză din colecția personală a Reginei Elisabeta a II-a a fost făcută publică. Vezi în articol în ce ipostază a fost fotografiată.

Familia Regală a Marii Britanii a publicat pe contul oficial de Twitter o fotografie inedită din colecția Reginei Elisabeta a II-a, scrie The Independent. Imaginea nu a mai fost văzută anterior de către public.

Fotografia Reginei Elisabeta a fost făcută la Balmoral, despre care se crede că este unul dintre locurile ei preferate din Marea Britanie, în 1971 și o arată în drumețiile sale din jurul castelului din Scoția. Imaginea a fost distribuită pe rețele de socializare, fiind însoțită de un citat din opera lui Shakespeare, Hamlet:

"Coruri de îngeri să-ți cânte odihna ta. În memoria Majestății Sale, Regina. 1926-2022".

Citatul este aceeași expresie pe care regele Charles al III-lea a folosit-o la sfârșitul primului său discurs în calitate de nou monarh. Lansarea imaginii a venit la scurt timp după ce Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de regretatul ei soț, Ducele de Edinburgh, precum și alături de ambii ei părinți, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor.

Adio, Majestate! Mii de britanici, adunaţi în parcuri şi pieţe, și-au luat la revedere de la suverană

Pe străzile de obicei aglomerate s-a aşternut tăcerea pe măsură de tineri şi vârstnici s-au adunat în oraşe, sate şi localităţi din ţară pentru a urmări transmisiunea în direct a ceremoniei desfăşurate la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor suveranei britanice. Sute de oameni au urmărit funeraliile în Catedrala din Manchester, în timp ce la Birmingham, oamenii s-au adăpostit de ploaie sub copertine în Centenary Square din oraş. În faţa primăriei din Belfast, oamenii s-au ridicat în picioare pentru a intona imnul naţional. Pe aeroportul Gatwick, la sud de Londra, pasagerii au urmărit funeraliile pe ecrane în sălile de aşteptare.

Două fotografii în care Regina Elisabeta apare cu mâinile în buzunare au fost făcute publice după decesul său, de către garderobiera ei. Angela Kelly a povestit în ce context au fost realizate cele două fotografii și cât de veselă era suverana, deși la vremea respectivă s-a considerat că imaginile nu ar trebui să fie văzute de public.

Angela Kelly a povestit pe Twitter că Regina Elisabeta a II-a i-a mărturisit într-o zi că dorința ei secretă era să pozeze cu mâinile în buzunare, o ipostază în care nu fusese fotografiată până atunci. "Cu mulți ani în urmă, Majestatea Sa mi-a dezvăluit ceva - o dorință secretă pe care o avea de când era tânără. Majestatea Sa a vrut să fie fotografiată în ipostaze mai relaxate, să aibă mai multă libertate. De exemplu, să pozeze cu mâinile în buzunare", a spus Angela Kelly.

Imaginile nu au fost însă niciodată făcute publice deoarece membrii Consiliului Regal au considerat că "aceste fotografii mai sincere ar fi o lovitură pentru monarhie și, prin urmare, nu erau potrivite pentru public". "Habar n-am de ce au crezut asta", a adăugat cea care s-a ocupat de garderoba reginei. Vezi fotografiile AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel