Data publicării:

FOTO DOCUMENT. Reprezentanţii Transgaz, vizite pe şantiere

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp

Conducerea Transgaz și reprezentanții Secretariatului General al Guvernului României au evaluat stadiul lucrărilor de investiții pe șantierele din Republica Moldova și din Nord-Estul României. 

"Recent, Directorul General al SNTGN Transgaz SA, domnul Ion Sterian, împreună cu domnul Petrică Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului României, care reprezintă Autoritatea Publică Tutelară și acționarul majoritar al companiei, au efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova, pentru a evalua stadiul lucrărilor de execuție la gazoductul Ungheni-Chișinău.

Reprezentanții părții române s-au întâlnit cu domnul Sergiu Răilean, Ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI) din Republica Moldova și cu domnul Călin Negură, Secretar de Stat în cadrul acestui minister. Alături de alți reprezentanți ai managementului SNTGN Transgaz responsabili cu execuția acestui proiect strategic de investiții și de reprezentanți ai constructorilor, oficialii români și moldoveni, au evaluat în teren stadiul lucrărilor la gazoductul ce va fi finalizat și pus în funcțiune la sfârșitul acestei luni. ", se arată în comunicatul Transgaz. 

“Gazoductul Ungheni-Chișinău este un proiect de investiții strategic pentru Transgaz, care a devenit astfel, prima multinațională românească din domeniul energiei. Conducta are o lungime de 120 kilometri și o valoare estimată de până la 93 milioane euro.

Conducta Ungheni – Chișinău va asigura alimentarea cu gaze naturale pentru populaţia și obiectivele industriale din aceste regiuni. După finalizarea și punerea în funcțiune a gazoductului, infrastructura de gaze din Republica Moldova se va conecta la infrastructura de gaze din România, care este interconectată cu cea din Europa şi astfel, în Republica Moldova pot ajunge gaze din Marea Caspică, din Marea Nordului, din nordul Greciei şi din Norvegia. Realizarea gazoductului Ungheni-Chișinău contribuie la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii energetice existente, sporind eficienţa sectorului energetic și dezvoltarea durabilă a economiei naționale a Republicii Moldova, crearea unei pieţe de energie transparente şi competitive, conectarea cu piața energetică europeană. Proiectul reprezintă un câştig în plan geopolitic, urmărind diminuarea dependenței energetice a Republicii Moldova, prin ruta alternativă pe care o propune, precum şi o contribuție la consolidarea în general a parcursului pro-european al acestei ţări. Transgaz a gestionat cu maximă responsabilitate, seriozitate și profesionalism acest proiect astfel încât acesta să se realizeze conform angajamentelor asumate", a declarat Ion Sterian, Directorul General al SNTGN Transgaz SA. 

VEZI AICI ÎNTREGUL DOCUMENT, ALĂTURI DE FOTOGRAFII. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel