Fotbalul, în viziunea lui Quique Setien, noul antrenor al Barcelonei
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Quique Setien a vorbit despre fotbal, legătura cu viața sa și cum funcționează jocul implementat de el.

Noul antrenor al FC Barcelonei, Quique Setien, a acordat un interviu pentru Marca, pe vremea când antrena Real Betis, în care a vorbit despre viața sa, despre legătura cu fotbalul și despre cum funcționează acesta.

„Fotbalul este viața mea și mereu a fost. Jocul, mingea, gazonul... astea sunt pasiunile mele. Sportul acesta a fost principalul meu scop în viață de când eram mic și mă jucam în grădină, până când jucam ca fotbalist profesionist și până acum, când sunt antrenor", a spus Quique Setien.

„Pe teren, am încercat să mă mișc liber și să-mi fac jocul, dar doar când am văzut Barcelona lui Johan Cruyff am început să înțeleg cum funcționează lucrurile. Am învățat mult de acolo", a mai zis Setien.

Fotbalul este ca șahul

 

„Câteodată, jucătorii nu înțeleg unele idei fotbalistice. Este același lucru pe care îl pățesc eu cu șahul. Multe lucruri mi-au fost explicate de mii de ori și tot nu le pot înțelege. Sunt jucători care se străduie, care înțeleg ce le este spus, dar nu pot să facă deloc acel lucru, iar nimeni nu scapă de această situație", a mai povestit Setien.

Griezmann, un exemplu

 

„Antoine Griezmann interceptează foarte multe mingi la mijlocul terenului și nu știu cum ar putea un antrenor, de exemplu, să mă facă să alerg așa. El este un plus pentru orice echipă de fotbal", a comentat Quique Setien.

Opiniile contrare, binevenite

 

„Încerc să mă înconjor de oameni care sunt mult mai inteligenți decât mine, în multe aspecte. Vreau oameni care sunt pregătiți și care îmi arată lucruri noi pentru că nu încerc să fiu mai deștept sau mai încăpățânat decât oricine altcineva, dar este mereu bine să fii lângă oameni care te contrazic și aduc noi elemente", a mai spus Setien.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel