Data publicării:

Fotbalist israelian, arestat în Turcia pentru ”incitare la ură”. A fost exclus din lotul echipei Antalyaspor

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp
Un fotbalist israelian a fost arestat în Turcia în cadrul unei anchete pentru ”incitarea publică la ură”. Ce mesaj a afișat în timpul meciului.

Sagiv Jehezkel, fotbalist israelian care evoluează la clubul turcesc Antalyaspor, a fost arestat în cadrul unei anchete pentru ”incitarea publică la ură”, după ce duminică a afișat un mesaj făcând referire la conflictul dintre Israel și Hamas, care a ajuns la ziua 100, informează AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, sportivul a fost exclus din lotul echipei Antalyaspor.

”Parchetul din Antalya a deschis o anchetă judiciară împotriva fotbalistului israelian Sagiv Jehezkel pentru incitare publică la ură din cauza susținerii fervente a masacrului comis de Israel în Gaza”, a anunțat ministrul turc de Justiție, Yilmaz Tunc, pe rețeaua de socializare X.

Mai multe publicaţi din Turcia, între care agenţia oficială de presă Anadolu şi postul privat de televiziune NTV, au relatat că jucătorul israelian al clubului Antalyaspor a fost reţinut duminică seară.

Autor al unui gol al în cursul meciului de duminică din Super Liga Turciei, cu Trabzonspor, jucătorul de 28 de ani, care numără opt selecţii la echipa naţională israeliană, a afişat în timp ce celebra înscrierea golului mesajul "100 de zile. 7.10", inscripţionat pe un bandaj pus în jurul încheieturii mâinii stângi.

100 de zile de la cel mai sângeros atac din istoria Israelului

Acest mesaj, care făcea referire la cele 100 de zile scurse de la atacul sângeros lansat pe 7 octombrie de Hamas în Israel, a fost interpretat de ministrul turc de Justiţie ca fiind o susţinere a operaţiunii militare israeliene lansată în semn de represalii în Fâşia Gaza.

”Noi vom continua să susţinem palestinienii oprimaţi”, a scris demnitarul turc, denunţând totodată un ”genocid în curs” în Gaza.

La rândul său, clubul Antalyaspor a anunţat că l-a exclus din lot pe jucătorul israelian, transferat în luna septembrie, acuzându-l că a acţionat "împotriva valorilor Turciei.

”Condamnăm comportamentul total inacceptabil al fotbalistului Sagiv Jehezkel la meciul dintre Antalyaspor şi Trabzonspor, iar procedurile disciplinare şi anchetele au fost imediat angajate”, a reacţionat, la rândul său, Federaţia turcă de fotbal (TFF).

Citește și: 100 de zile de la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas. "100 de zile de incertitudine şi speranţă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel