Fotbalist celebru, mort la vârsta de 42 de ani
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fostul internaţional senegalez Papa Bouba Diop, care a marcat primul gol al ediţiei din 2002 a Cupei Mondiale de fotbal, împotriva campioanei en titre, Franţa, a decedat la vârsta de 42 de ani.

FIFA, citată Reuters, a relatat că decesul a survenit în urma unei îndelungate maladii. Diop a marcat golul prin care Senegalul, o debutantă, a învins campioana mondială Franţa cu 1-0, la debutul competiţiei organizate în Coreea de Sud şi Japonia.

Les Bleus au părăsit turneul după faza grupelor, fără a reuşi să marcheze. Diop a mai marcat două goluri pentru naţionala Senegalului, în remiza cu Uruguay (3-3), fiind golgheterul Leilor din Teranga, care au ajuns până în sferturile de finală la prima lor participare la Cupa Mondială.

Mijlocaşul a adunat 63 de selecţii la echipa reprezentativă, marcând 11 goluri. Papa Bouba Diop şi-a început cariera în ţara natală, la echipa ASC Diaraf, după care a evoluat la mai multe formaţii elveţiene, Vevey, Neuchatel Xamax şi Grasshoppers, înainte de a semnat pentru francezii de la RC Lens, în 2002.

A urmat un transfer în Premier League, la Fulham, echipă pentru care a evoluat trei ani, iar apoi a a ajuns Portsmouth, cu care a cucerit Cupa Angliei în 2008. A mai evoluat la West Ham United şi Birmingham City, înainte de a se retrage din activitate, în urmă cu şapte ani, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel