Fotbal: Noi reguli privind henţul
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Organizația International Board va revizui regula privind henţul.

International Football Association Board (IFAB) va revizui regula henţului şi va aduce noi clarificări pentru a diminua zonele gri, cu prilejul reuniunii de săptămâna viitoare, a anunţat directorul tehnic David Elleray pentru The Times. IFAB, forul care girează regulile fotbalului, a discutat subiectul în luna noiembrie şi precizează că s-a ajuns la un consens că este nevoie de o acurateţe mai precisă şi detaliată pentru diferitele forme de henţ.

Noile interpretări urmează să fie discutate la reuniunea IFAB de la Aberdeen din 2 martie. Modificările vor clarifica situaţia în care jucătorii pot fi penalizaţi când mingea intră în contact cu mâna lor sau în situaţia în care jucătorii nu pot fi penalizaţi, chiar dacă ating mingea cu mâna, a precizat Elleray.

Precizarea lui Elleray intervine după meciul Schalke - Manchester City (2-3), din Liga Campionilor, în care arbitrajul video (VAR) a acordat un penalty germanilor pentru un henţ la Nicolas Otamendi, deşi fundaşul încerca să-şi retragă braţul din faţa mingii. Va fi o reducere semnificative a zonelor gri privind henţul, vom identifica acele situaţii în care contactul neintenţionat va fi penalizat şi când nu va fi, a adăugat Elleray. Va exista în continuare o referire la henţul intenţionat - nu a existat nicio discuţie despre eliminarea acestui lucru, iar orice henţ deliberat va fi penalizat în orice situaţie.

Citește și:

Microsoft, extindere servicii de securitate informatică

Florin Chilian, la un pas să fie declarat nebun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel