Fotbal: Fostul internaţional italian Claudio Marchisio a agăţat ghetele în cui
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fotbalistul Claudio Marchisio, 55 de selecţii pentru Squadra Azzurra şi de şapte ori câştigător al Serie A cu Juventus, şi-a anunţat joi retragerea din activitate, la vârsta de 33 de ani, informează AFP.

'Sunt un băiat de la Torino care a visat să joace la Juve şi a reuşit', a declarat Marchisio într-o conferinţă de presă organizată la Juventus Stadium. Supranumit 'Il Principino' ('micul prinţ'), Marchisio a jucat de la şapte ani la juniorii lui Juve, iar în 2006 a debutat în fotbalul profesionist. Mijlocaşul a purtat 12 sezoane tricoul bianconero, până în 2018, cu excepţia unui an în care a fost împrumutat la Empoli.

Accidentat grav la genunchiul stâng în 2016, Marchisio nu a mai fost titular după revenirea pe gazon, iar în august 2018 şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu 'Bătrâna Doamnă', semnând cu Zenit Sankt Petersburg. Şi sezonul precedent a fost afectat de accidentări, astfel că fotbalistul a decis să se retragă. Mijlocaş fin şi complet, Marchisio a jucat aproape 400 de meciuri la Juventus, cu care, în afara celor şapte campionate, a mai câştigat patru Cupe ale Italiei şi a pierdut două finale de Liga Campionilor. Cu naţionala Italiei, el a fost vicecampion european în 2012, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel