Data publicării:

Fotbal feminin: Finala Ligii Campionilor, cu casa închisă

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Sport
WhatsApp
Finala Ligii Campionilor la fotbal feminin, care va opune pe 3 iunie, la Eindhoven, formaţiile FC Barcelona şi VfL Wolfsburg, se va disputa pentru prima oară în istorie cu casa închisă, transmite DPA.

Anunţul a fost făcut de Federaţia olandeză de fotbal (KNVB), prin secretarul general Gijs de Jong, care a precizat că s-au vândut toate biletele (34.120) la finala de pe Philips Stadium.

Finalele din Liga Campionilor la fotbal feminin nu s-au jucat niciodată cu casa închisă, iar media de prezenţă la opt din ultimele zece finale a fost de 18.900 spectatori.

Ediţiile din 2020 şi 2021 s-au disputat în spatele porţilor închise din cauza pandemiei de coronavirus. Antrenorul lui Wolfsburg, Tommy Stroot, a opinat că vânzarea tuturor biletelor indică o creştere mare şi rapidă a fotbalului feminin şi a sugerat ca viitoarele finale să aibă loc pe stadioane mai mari.

FC Barcelona a jucat manşa de acasă a semifinalei cu Chelsea pe Nou Camp, în faţa a 72.262 spectatori, iar Arsenal a primit vizita lui Wolfsburg, tot în semifinale, în faţa a 60.063 fani masaţi pe Emirates Stadium.

Recordul mondial de prezenţă la un meci feminin de fotbal, la nivel de cluburi, a fost stabilit duminică la finala Cupei Angliei, când 77.390 suporteri au urmărit pe Wembley succesul echipei Chelsea în faţa lui Manchester United (1-0). Golul australiencei Sam Kerr, din minutul 68, a asigurat londonezelor al treilea trofeu consecutiv în Cupa Angliei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel