Fotbal: Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria preliminariilor Campionatului European
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria preliminariilor Campionatului European, cu 25 de goluri, patru dintre acestea venind în victoria de marţi împotriva Lituaniei (5-1), notează L'Equipe.

Vechiul record, 23 de goluri, aparţinea fostului internaţional irlandez Robbie Keane. Cristiano Ronaldo are 93 de goluri la naţională în 160 de selecţii. Primul său gol pentru Portugalia a fost reuşit pe 12 iunie 2004, împotriva Greciei, în faza grupelor EURO 2004.

30 de goluri au fost înscrise în preliminariile Cupei Mondiale, 25 în preliminariile Campionatului European, 17 în meciuri amicale, 9 la Campionatul European, 7 la Cupa Mondială, 3 în Liga Naţiunilor şi 2 în Cupa Confederaţiilor.

Ronaldo s-a apropiat de recordul de goluri la prima reprezentativă, deţinut de iranianul Ali Daei (109). Cel mai bun marcator la echipa naţională dintre jucătorii aflaţi în activitate, el este şi cel mai prolific fotbalist din istoria selecţionatelor europene, în faţa ungurului Ferenc Puskas (84).

Ronaldo nu are totuşi cea mai bună medie de goluri 

Ronaldo nu are totuşi cea mai bună medie de goluri pe meci dintre fotbaliştii în activitate care au punctat de cel puţin 60 de ori la prima reprezentativă. Lusitanul este devansat de indianul Sunil Chhetri (72 de goluri în 112 selecţii) şi brazilianul Neymar (61 de goluri în 98 de selecţii).

Fidel reputaţiei sale de sportiv absolut, capabil să marcheze din orice poziţie în orice moment, Ronaldo a înscris în multe feluri la naţională, 25 de goluri venind după lovituri de cap, una din specialităţile sale. 18 goluri au fost reuşite cu execuţii din afara careului.

Atacantul a izbutit de două ori câte patru goluri pentru Portugalia, marţi, în Lituania, şi împotriva Andorrei în 2016. La naţională, el şi-a trecut în cont şase triple şi paisprezece duble.

Paradoxal, el are doar 17 goluri în amicale

Paradoxal, el are doar 17 goluri în amicale, când mulţi jucători îşi îmbunătăţesc statisticile în astfel de meciuri.

La naţională, nouă goluri au venit în urma unor penalty-uri şi alte nouă după lovituri libere directe.

Cele mai multe goluri într-un sezon, 14, au fost reuşite în sezonul 2016-2017. Ronaldo a punctat mai mult începând din 2011, datorită repoziţionării sale, dar şi a numirii lui Fernando Santos ca selecţioner în 2014.

Ronaldo a marcat de multe ori contra unor adversari modeşti, dar cinci goluri au venit în poarta Suediei şi patru în cea a Olandei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel