Fotbal: Mirel Rădoi (selecţioner U21) - Meciul cu Ucraina este capital pentru noi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, luni, că partida cu Ucraina, programată, joi, la Ploieşti, este capitală pentru formaţia sa după înfrângerea suferită în faţa Danemarcei în debutul preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021.

'Pentru noi este un meci capital cu Ucraina. Este primul (acasă) şi avem nevoie de o victorie care să ne dea o injecţie cu energie pozitivă pentru întâlnirea cu Irlanda de Nord. Dacă ne uităm la rezultatele avute la U20, ucrainenii au câştigat Cupa Mondială la acea categorie, dar ei sunt puţin mai diferiţi decât danezii, chiar dacă joacă acelaşi sistem.

M-a impresionat să văd naţionala Ucrainei la nivel de juniori având atâta determinare, ţinând cont de perioada prin care trece de câţiva ani această ţară. Fotbalul ucrainean are un progres imens. M-am uitat de multe ori la meciul nostru cu Ucraina la U19, pierdut la Ploieşti, şi am văzut un progres foarte mare. E îmbucurător pentru fotbalul din Ucraina şi un semn de întrebare pentru noi, de ce n-am putut să ne dezvoltăm şi noi ca şi ei într-un an de zile. Iar noi avem un regret, faptul că această generaţie a noastră a fost împiedicată chiar de Ucraina să participe la un Campionat European. E momentul să arătăm că noi putem merge la CE din 2021', a spus Rădoi, prezent în cantonamentul de la Centrul Naţional Buftea.

'După înfrângerea din primul meci, cel cu Danemarca, mulţi dintre băieţi erau cu capul plecat în vestiar. Am încercat să îi îmbărbătăm, ei au nevoie de încredere pentru că responsabilitatea rezultatelor este doar a staff-ului tehnic. Sperăm că vom fi mai inspiraţi la selecţie, apoi şi la primul unsprezece. Pentru că la nivel de atitudine, exceptând cele 20 de minute slabe de la începutul meciului cu Danemarca, după aceea lucrurile s-au echilibrat. Iar lucrurile se pot întoarce foarte uşor prin două partide. Indiferent dacă suntem ultimii sau primii în clasamentul grupei nu contează, pentru că sunt destul de multe puncte puse în joc', a adăugat selecţionerul. Acesta a menţionat că rezultatele bune ale naţionalei U21 la CE din această vară nu trebuie să se resimtă ca o presiune pe umerii jucătorilor în aceste preliminarii.

'Este o presiune pe jucători după semifinala de la Campionatul European din vară. Dar noi încercăm să le spunem că presiunea nu trebuie să existe pentru că mulţi dintre ei nu au participat. Încercăm să preluăm noi această presiune. E greu şi pentru băieţi, s-au întâlnit prima oară, e un nou sistem de joc, văd şi ei ritmul la un nivel internaţional', a menţionat el. Rădoi susţine că Florinel Coman reprezintă o pierdere pentru lotul de tineret, însă speră ca acesta să dea randament la prima reprezentativă. 'Florinel Coman este o pierdere pentru noi, pentru că era într-o formă bună. Însă noi de asta suntem aici, să ducem jucători la naţionala mare. Ne bucurăm pentru el şi sperăm să facă diferenţa şi la echipa mare.

În plus, noi avem ocazia să încercăm şi alte variante pe acel post', a mai spus Mirel Rădoi. Selecţionerul a dezvăluit că se gândeşte deja la lotul pe care îl va putea alcătui pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 'Am încercat să creionez un lot pentru Jocurile Olimpice şi sunt foarte multe semne de întrebare. Sunt jucători din campionatul intern, dar şi care evoluează în străinătate la care putem avea interdicţie din partea cluburilor să joace la Jocurile Olimpice. Sunt multe semne de întrebare, dar sperăm ca până atunci să avem un plan, să trimitem din timp aceste solicitări către cluburi şi să ştim. Ca să nu ne trezim cu două săptămâni înainte de JO că nu vom avea anumiţi jucători.

Măcar să ştim de la bun început ca să ne axăm pe unii dintre ei. M-am gândit la cei trei de peste 23 de ani. Din cei 5 care erau cu noi vor trebui să cadă 2, dar apar şi jucători de la echipa mare care pot fi luaţi în calcul, mă refer la Nistor sau Stanciu, care arată că pot decide un meci, chiar şi la Olimpiadă', a precizat Rădoi. Echipa naţională de tineret a României întâlneşte Ucraina, la 10 octombrie (ora 20:30), pe Stadionul 'Ilie Oană' din Ploieşti, şi Irlanda de Nord, în 14 octombrie (ora 20:30), pe Stadionul 'Anghel Iordănescu' din Voluntari, în cadrul grupei a 8-a a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2021. Reprezentativa 'tricoloră' a jucat un singur meci în în aceste preliminarii, pierdut cu scorul de 1-2, în deplasare, în faţa selecţionatei similare a Danemarcei, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel