Fotbal: Evoluţia Norvegiei împotriva Spaniei îl inspiră pe selecţionerul Suediei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Evoluţia Norvegiei împotriva Spaniei din meciul de sâmbătă de la Oslo (1-1) îl inspiră pe selecţionerul Suediei, Janne Andersson, a recunoscut acesta înaintea duelului de marţi cu naţionala antrenată de Robert Moreno, de la Stockholm, din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, în care este şi România, scrie EFE. 

Andersson a spus că egalul obţinut de Norvegia va fi o referinţă directă pentru a încerca să-i surprindă marţi pe iberici. Ca inspiraţie, tehnicianul a amintit şi meciurile cu Franţa (2-1) şi Olanda (1-1) din preliminariile Cupei Mondiale 2018. El a spus că echipa sa nu se va mulţumi să se apere şi va trebui să arate 'flexibilitate tactică'. 'Am o idee clară despre cum vom juca mâine (marţi - n. r.), despre felul cum vrem să se desfăşoare meciul şi cu ce jucători', a spus tehnicianul într-o conferinţă de presă, fără să ofere detalii. El a dezvăluit că toţi jucătorii s-au putut antrena luni fără probleme, inclusiv fundaşul central Victor Lindelof, care a lipsit la meciul cu Malta (4-0) din cauza durerilor de spate.

Andersson nu a indicat dacă Lindelof va fi titular, nici nu a dat numele celor care vor face pereche în atac. Selecţionerul a spus că Spania este o echipă 'fantastică' pentru care are un respect 'maxim', iar Suedia va fi obligată să joace la un nivel 'mai înalt' ca să obţină un rezultat bun.

Atmosfera din lotul Suediei a fost afectată în ultimele zile de criticile aduse de Zlatan Ibrahimovic lui Andersson. Celebrul atacant, retras de la naţională după EURO 2016, l-a acuzat pe Andersson de rasism, reproşându-i că nu a inclus niciun jucător de altă origine etnică atunci când a alcătuit primul său lot, în urmă cu ceva mai mult de trei ani. 'Nu mi-am schimbat părerea faţă de ce am spus săptămâna trecută, nu e nimic nou, acest subiect e închis', a afirmat Andersson. Zilele trecute el a negat acuzaţiile şi s-a arătat trist din cauza celor spuse de Ibrahimovic, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel