Fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Liviu Vasilescu / Captură Antena3, arhivă
Liviu Vasilescu / Captură Antena3, arhivă
Chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. 

Joi, chestorul Liviu Vasilescu a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. El a demisionat de la șefia Poliției Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, în contextul înmormântării lui Emi Pian.

MAI: Vasilescu, 'o persoană respectată în sistem'

Ministerul Afacerilor Interne a transmis că 'începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliţie, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituţii puternice şi eficiente. Este vorba despre un poliţist cu o vastă experienţă operativă şi managerială (30 de ani în Poliţia Română), o persoană respectată în sistem'.

Conform MAI, între 1995 și 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalităţii organizate, respectiv liniile de muncă antidrog şi prinderi în flagrant, și a ocupat funcții de conducere timp de cinci ani.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a menționat că 'timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.'

Manuela Elena Popescu, director adjunct al DGA 

Comisarul-șef Manuela Elena Popescu a fost numită ca director general adjunct al DGA.

'De asemenea, pentru ocuparea funcţiei de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- şef, în vârstă de 45 de ani', a adăugat MAI.

Amintim că Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției României, la 1 septembrie 2020, după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. În urma apariției imaginilor în spațiul public, el a spus că a fost vorba de 'un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă'.  

Comunicatul dat ulterior de IGPR, cu diverse 'clarificări' a stârnit și mai multă nemulțumire în rândul opiniei publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel