Fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție
Chestorul Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție.
Joi, chestorul Liviu Vasilescu a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. El a demisionat de la șefia Poliției Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, în contextul înmormântării lui Emi Pian.
MAI: Vasilescu, 'o persoană respectată în sistem'
Ministerul Afacerilor Interne a transmis că 'începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliţie, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituţii puternice şi eficiente. Este vorba despre un poliţist cu o vastă experienţă operativă şi managerială (30 de ani în Poliţia Română), o persoană respectată în sistem'.
Conform MAI, între 1995 și 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalităţii organizate, respectiv liniile de muncă antidrog şi prinderi în flagrant, și a ocupat funcții de conducere timp de cinci ani.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a menționat că 'timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.'
Manuela Elena Popescu, director adjunct al DGA
Comisarul-șef Manuela Elena Popescu a fost numită ca director general adjunct al DGA.
'De asemenea, pentru ocuparea funcţiei de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- şef, în vârstă de 45 de ani', a adăugat MAI.
Amintim că Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției României, la 1 septembrie 2020, după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Emi Pian. În urma apariției imaginilor în spațiul public, el a spus că a fost vorba de 'un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă'.
Comunicatul dat ulterior de IGPR, cu diverse 'clarificări' a stârnit și mai multă nemulțumire în rândul opiniei publice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News