Urmărește emisiunea live
Fostul șef al IPJ Bacău, demis după cazul Onești, repus pe aceeași funcție în Mehedinți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fostul șef al IPJ Bacău, demis după cazul Onești, repus pe aceeași funcție în Mehedinți / Foto: Pixabay
Fostul șef al IPJ Bacău, demis după cazul Onești, repus pe aceeași funcție în Mehedinți / Foto: Pixabay
Fostul șef al IPJ Bacău, demis după asasinatele Onești a fost repus pe aceeași funcție în Mehedinți.

Vasile Oprișan, demis de la conducerea IPJ Bacău, după tragedia de la Onești, în care doi muncitori au fost sechestrați și omorâți într-un apartament, a fost repus pe un post similar, la IPJ Mehedinți. În martie 2021, el fusese demis de către ministrul de Interne, Lucian Bode. După crima de la Onești, Oprișan a fost transferat ca director adjunct la Direcția de Cabinet a Inspectoratului General de Poliție.Vasile Oprișan a spus că este vorba doar despre o delegare pe perioadă determinată, de 2 luni.

„Da, este adevărat, am fost delegat la conducerea IPJ Mehedinți. Este vorba despre o delegare pe perioadă determinată, de doar două luni. Nu vă pot comenta ce se va întâmpla după această perioadă.”, a confirmat pentru Ziarul de Bacău chestorul Vasile Oprișan.

După aproape șase luni, ancheta declanșată pentru a se stabili care au fost greșelile și cine e responsabil pentru intervenția defectuoasă a polițiștilor de la Onești nu a ajuns la nicio concluzie.

Cazul Onești, detalii din dosar

Jurnalista Adina Anghelescu a prezentat  la începutul lunii iulie mai multe informații dintr-un dosar ce vizează cazul Onești.

"Ceea ce avem aici sunt nişte fragmente din declaraţiile date într-un dosar în lucru care priveşte neglijența în serviciu a şefului Poliţiei de atunci, domnul Eduard Mirițescu şi directorul SIAS, domnul Alexandru Scurtu. Este vorba de declaraţii care au fost date de către aşa-numitul coordonator al operaţiunii la acea vreme, adjunctul de la IPJ Bacău, domnul comisar-șef Tuluc şi de către şeful Poliţiei Oneşti, domnul Andrieş.

În declaraţiile pe care le-au dat, ei explică modul în care au înţeles să relaţioneze cu conducerea Poliţiei Române, la acea vreme - domnul Mirițescu şi domnul Scurtu - şi cum nu au prea primit sprijinul pe care îl aşteptau cu ardoare, în condiţiile în care încă de la orele 13.00 se ştia, la nivelul Poliţiei Române ceea ce se întâmplă. Domnul Mirițescu aflase ce se întâmplă.

Apoi, pe parcurs, au discutat, au avut corespondență - inclusiv Whatsapp, sms-uri care sunt depuse la dosarul ce se află acum in rem - în care explicau, în funcţie de gradualitatea şi de intensitatea acţiunii de la faţa locului, ba că nu au cum să intervină pentru că individul Moroşan le ia gâtul, ba că nu au cum să tragă pentru că nu au lunetist şi, chiar dacă ar fi existat, oricum este un copac în faţă, ba că trebuie neapărat să vină un ajutor cât de cât de la Bucureşti, că ei logistică nu prea aveau. Nici de coborâre în rapel, nici nu prea se putea pentru că nu ştiu ce țiglă era pe bloc. Se aflau într-o imposibilitate de a preveni un asasinat. Din aceste declaraţii reiese că ei ar fi aşteptat până pe la orele 16.00 să vină un elicopter. Au înţeles, la orele 16.00, că nu mai vine elicopterul cu cei de la SIAS", a spus jurnalista Adina Anghelescu, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Reamintim că la începutul lunii martie, doi muncitori, unul de 38 de ani, altul de 55 de ani, au murit înjunghiaţi, după ce fostul proprietar al apartamentului în care lucrau a intrat peste ei şi i-a luat ostatici. 

VEZI ȘI: Criminalul din Onești amenință: Promit că îl omor, pe el și pe copiii lui și pe nevastă-sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel