Data publicării:

Fostul avocat al lui Cornel Dinicu, bâlbe la TV despre presupusele amenințări primite. Adrian Ursu: Sunteți bun povestitor. Nu vă codiți

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Fostul avocat al lui Cornel Dinicu s-a încurcat în declarații atunci când a fost pus să povestească cu lux de amănunte felul în care ar fi fost amenințat.

Bogdan Aanei, fostul avocat al lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, s-a încurcat în declarații atunci când a fost întrebat mai în amănunt despre așa-zisele amenințări pe care le-ar fi primit.

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN, a încercat să primească de la acesta răspunsuri la întrebările pe care și le pun mulți vizavi de această retragere a avocatului ca urmare a unor amenințări pe care le-ar fi primit, dar acesta nu a putut explica clar de ce nu a solicitat imaginile de pe camerele de supraveghere și de ce nu a mers la poliție să depună o plângere penală. Iată dialogul dintre cei doi:

Bogdan Aanei, avocat: - Eu am fost dat afară ieri din Parchet. Solicitarea o pot face și o voi face împreună cu plângerea penală pe care o voi depune și voi solicita și un punct de vedere al Baroului București față de aceste abuzuri care se fac în general împotriva avocaților, în special și în această speță. Am mai auzit de încă un avocat care a trecut printr-o serie de abuzuri la un moment dat, dar nu pot să vă dau mai multe detalii.

Adrian Ursu: Nu ați făcut deocamdată plângere, ceea ce este ciudat

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN: - Domnule avocat, stați un pic. Văd că sunteți bun povestitor așa, dar bănuiesc că fiind avocat vreți să rămâneți în planul concret, al probelor. Deci dumneavoastră nu ați făcut deocamdată plângere, ceea ce este ciudat. Doi, înțeleg că nu prea sunteți interesat de imagini pentru că spuneți că ele nu ar putea fi concludente câtă vreme dumneavoastră nu ați interacționat cu cei care v-au adresat amenințările astea. Asta încercați să ne sugerați mai devreme?

Bogdan Aanei, avocat: - Eu nu am auzit persoana care m-a amenințat. Am auzit și atât.

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN: - Bun, dar bănuiesc că aveți simțul orientării, trebuie să știți măcar din ce parte a venit. Era de pe partea dreaptă sau de pe partea stângă a holului, dacă era când erați în dreptul unei uși din sala de judecată sau când erați în fața toaletei. Adică bănuiesc că pe imaginile alea puteți localiza cam pe unde era persoana.

Bogdan Aanei, avocat: - Sigur că da.

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN: - Și atunci cereți-le, nu vă codiți. Normal că treziți suspiciuni că această retragere a dumneavoastră nu e cumva doar o scuză sub aceste amenințări.

Bogdan Aanei, avocat: - Termenul de depunere a plângerii penale pentru amenințare este de 90 de zile. Eu ieri reprezentam la momentul respectiv, la ora 12:00 interesele clientului Cornel Dinicu. Am fost contactat de avocatul despre care ați făcut mențiune. Mi-a explicat că a trecut printr-o serie de abuzuri, însă eu fără acordul dumnealui nu am putut să dau mai multe detalii, dar, într-adevăr, eu pot să confirm că aceste abuzuri au fost făcute și asupra dumnealui cu anchetarea clientei pe care dumnealui o reprezintă.

Bogdan Aanei: M-am retras de teamă

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN: - Domnule avocat, dumneavoastră de ce v-ați retras? De teamă?

Bogdan Aanei, avocat:  - Da, eu m-am retras de teamă, așa cum am spus întotdeauna. S-au dat tot felul de informații, că a fost reziliat contractul, că domnul Dinică a renunțat la mine. Eu am vorbit cu el într-adevăr pe hol, era normal să vorbesc, am vrut să vorbesc cu el însă lucrurile s-au întâmplat înainte de a vorbi cu el, iar lui nu i-am spus nimic pentru că nu aveam de ce să-i spun, iar asta era prea puțin important față de presiunile prin care trece și acuzațiile prin care trece un om nevinovat.

Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN: - Când l-ați anunțat că renunțați nu i-ați spus că renunțați de frică?

Bogdan Aanei, avocat:  - Nu puteți să-mi spuneți că nu am depus plângere la o zi. După aceste lucruri voi depune plângere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel