Data actualizării:
Data publicării:

Foștii rivali ai lui Trump, Haley și DeSantis, îl susțin acum pe acesta în cursa pentru Casa Albă

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
În cea de-a doua seară a Convenției Republicane, susținerile puternice din partea concurenților de odinioară, Haley și DeSantis, arată controlul lui Donald Trump asupra Partidului Republican.

Nikki Haley și Ron DeSantis, cândva cei mai mari rivali ai lui Donald Trump în Partidul Republican, au susținut marți candidatura lui Trump la președinție, un apel la unitate care a evidențiat controlul fostului președinte asupra Partidului Republican.

În cea de-a doua seară a convenției naționale republicane, Haley și DeSantis, care au căutat fără succes nominalizarea republicanilor la începutul acestui an, au vorbit unul după altul la ora 20.00 a convenției, în timp ce Trump rânjea și aplauda din loja sa înălțată deasupra podelei de la Fiserv Forum, unde are loc convenția din Milwaukee, Wisconsin.

Haley: "Când Donald Trump a fost președinte, Putin nu a făcut nimic. Nicio invazie. Fără războaie"

"Voi începe prin a face un lucru cât se poate de clar: Donald Trump are sprijinul meu puternic, punct", a spus Haley. Ea a spus că discursul său a fost destinat celor "care nu sunt de acord cu Donald Trump 100% din timp".

"Nu trebuie să fiți de acord cu Trump 100% din timp ca să votați pentru el. Nu am fost întotdeauna de acord cu președintele Trump. Dar suntem de acord mai des decât nu suntem de dezacord", a spus ea.

Haley, care a fost guvernator al Carolinei de Sud și ambasador al lui Trump la Națiunile Unite, a enumerat ceea ce consideră a fi realizările lui Trump în materie de politică externă.

"Când Donald Trump a fost președinte, Putin nu a făcut nimic. Nicio invazie. Fără războaie. Nu a fost un accident. Putin nu a atacat Ucraina pentru că știa că Donald Trump este dur. Un președinte puternic nu începe războaie. Un președinte puternic previne războaiele", a spus ea, primind aplauze puternice.

DeSantis: "Să îl trimitem pe Joe Biden înapoi în subsolul său și să îl trimitem pe Donald Trump înapoi la Casa Albă"

De asemenea, DeSantis a precizat imediat că îl susține pe Trump.

"Să îl trimitem pe Joe Biden înapoi în subsolul său și să îl trimitem pe Donald Trump înapoi la Casa Albă", a spus el.

Nici Haley, nici DeSantis nu aveau inițial momente de discurs la convenție, dar au fost adăugate după atentatul de sâmbătă asupra vieții lui Trump, republicanii încercând să proiecteze unitate.

"Președintele Trump mi-a cerut să vorbesc la această convenție în numele unității. A fost o invitație amabilă și am fost fericită să accept", a declarat Haley.

Trump a putut fi văzut zâmbind larg în timp ce amândoi își țineau discursurile

Trump a putut fi văzut zâmbind larg în timp ce amândoi își țineau discursurile. Și avea motive să facă acest lucru: cu doar câteva luni în urmă, Haley și DeSantis erau cei mai proeminenți republicani critici la adresa lui.

"A făcut totul haotic. L-a făcut să fie absorbit de sine. I-a făcut pe oameni să nu se placă și să se judece reciproc. A renunțat la ideea că un președinte ar trebui să aibă claritate morală și să știe să facă diferența între bine și rău, iar el este pur și simplu toxic", a declarat Haley despre Trump în timpul unui interviu acordat The Breakfast Club în ianuarie.

Haley, care l-a numit de asemenea pe Trump "cu pielea subțire și ușor de distras", nu a spus că votează pentru Trump până în luna mai.

Austin Weatherford, directorul național al campaniei lui Biden pentru angajamentul republican, a subliniat cuvintele lui Haley într-o declarație după discursul său de marți.

"Ambasadoarea Haley a spus-o ea însăși cel mai bine: cineva care nu respectă armata noastră, nu deosebește binele de rău și 'se înconjoară de haos' nu poate fi președinte", a spus el.

DeSantis l-a susținut pe Trump la scurt timp după ce s-a retras din cursa prezidențială în ianuarie, dar se pare că a continuat să îl critice în privat. L-a luat peste picior în timpul campaniei electorale.

DeSantis și Haley au avut abordări ușor diferite în discursurile lor de marți, subliniind abordările diferite ale campaniei lor.

Haley a vorbit despre necesitatea de a extinde partidul republican în comentarii care au fost întâmpinate cu aplauze slabe din partea delegaților  - dintre care mulți reprezintă unele dintre cele mai loiale persoane ale partidului.

"Nu trebuie să fim doar un partid unificat, trebuie să ne extindem partidul", a spus ea. "Suntem mult mai buni atunci când suntem mai mari. Suntem mai puternici atunci când primim în partidul nostru oameni care au medii și experiențe diferite", a adăugat aceasta.

DeSantis, în schimb, s-a aplecat asupra atacului lui Biden. „America nu-și mai poate permite încă patru ani de președinție a lui 'Bernie' la un sfârșit de săptămână”, a spus el. Acesta a lăudat succesul pe care republicanii l-au avut în ultimii ani, afirmând că "virusul minții woke (stânga progresista din SUA) este mort, iar Florida este un stat republican solid”.

DeSantis a continuat să detalieze o listă de dorințe politice de dreapta, inclusiv restricții severe privind imigrația și distrugerea "statului administrativ".

Chiar dacă apelul lui DeSantis, asemănător cu cel al lui Trump, nu a fost suficient pentru a câștiga nominalizarea republicană, punctele sale de discuție, unele de extremă dreaptă, au declanșat un răspuns mult mai zgomotos din partea delegaților decât discursul lui Haley, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel