Fost star de la City, dezamăgit de condițiile din Arabia Saudită: Trebuie să fie un pic mai serioși. Mulţi dintre jucători sunt nemulţumiţi
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Aymeric Laporte, cunoscutul fotbalist spaniol și fost fundaș al echipei engleze Manchester City, a adus în atenția publicului nemulțumirile sale legate de experiența trăită în Arabia Saudită, după transferul său la Al-Nassr, unde împarte vestiarul cu starul Cristiano Ronaldo.

Laporte, care a ajuns în Arabia Saudită la sfârșitul lunii august, a vorbit deschis într-un interviu acordat pentru AS despre dificultățile cu care se confruntă și despre nemulțumirile comune ale multor jucători din diferite cluburi saudite.

"Nu ne-au făcut sarcina ușoară. De fapt, mulți dintre jucători sunt nemulțumiți, dar lucrăm în fiecare zi, negociem ca să spunem așa, și vom vedea dacă lucrurile se vor îmbunătăți puțin. Este ceva nou și pentru ei, având jucători europeni care au deja o carieră lungă. Poate că nu sunt obișnuiți cu asta și trebuie să se adapteze, să fie un pic mai serioși", a declarat Laporte.

Fotbalistul a criticat modul în care oficialii saudiți gestionează procesul de acomodare al jucătorilor europeni, afirmând că aceștia "iau totul cu lejeritate". El a subliniat că, în comparație cu cluburile europene, grijile pentru jucători nu sunt la nivelul așteptat, iar o plecare nu este exclusă dacă situația nu se îmbunătățește.

Laporte locuiește într-un complex din Riad și s-a plâns și de aspecte precum "traficul aglomerat și timpul pierdut în mașină". El a adăugat că, deși sunt îngrijiți într-o oarecare măsură, nu suficient pentru a satisface așteptările sale. 

„Au grijă de noi, dar nu suficient pentru gustul meu. Cu alte cuvinte, în Europa îţi plătesc un salariu bun, dar au şi mult mai multă grijă de tine.

Ca să fiu sincer, mulţi dintre noi nu au venit aici doar pentru fotbal. Mulţi dintre noi sunt mulţumiţi, dar eu caut şi altceva în afară de aspectul financiar. În ceea ce priveşte calitatea vieţii, mă aşteptam la ceva diferit”, a concluzionat Laporte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel