Urmărește emisiunea live
Fost prim-ministru, la terapie intensivă din cauza COVID-19. Vezi unde se întâmplă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Fostul prim ministru, înlocuit din funcție la 1 octombrie, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar în prezent se află la terapie intensivă. Iată unde se întâmplă.

Sophie Wilmès, primul ministru interimar al Belgiei în timpul primului val al focarului de coronavirus, a ajuns la terapie intensivă ca urmare a infecției cu COVID-19. Wilmès, care este acum ministru de externe, a fost depistat pozitiv cu noul virus săptămâna trecută și s-a auto-izolat. Ea a fost internată miercuri seara la un spital din Bruxelles, potrivit AFP.

„Este conștientă și poate comunica”, a spus purtătorul ei de cuvânt, confirmând că Wilmès beneficiază de terapie intensivă. O altă sursă a declarat că starea este „stabilă”.

Ce spune actualul premieri?

Actualul prim-ministru, Alexander de Croo, care i-a succedat lui Wilmès la 1 octombrie, i-a urat o „recuperare rapidă” pe contul său de Twitter. „Nimeni nu este imun la acest virus periculos. Împreună, vom învinge Covid-19!” a spus acesta.

Belgia se confruntă cu unul dintre cele mai grave episoade ale pandemiei, cu 10.539 de decese într-o țară de 11,5 milioane de oameni, înregistrând una dintre cele mai mari rate de infectare, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel