Fost patron de discotecă, numit în CA al Cupru Min Abrud
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cupru Min SA Abrud
Facebook Cupru Min SA Abrud
Principala companie de stat din Munții Apuseni, Cupru Min SA Abrud, are un nou consiliu de administrație. PSD și-a impus mai mulți oameni, inclusiv președintele Consiliului de Administrație. 

Noii membri ai Consiliului de Administrație al Cupru Min sunt Mihai Macaveiu, ministru secretar de stat, Doru Iamandi și Ilie Călin Bodea.

Cel din urmă este noul președinte al CA și este considerat unul dintre apropiații liderului PSD Alba, deputatul Radu Marcel Tuhuț, influent în zona Munților Apuseni.

Ilie Călin Bodea a fost secretar de stat în Ministerul Economiei și director intermar al spitalului din Câmpeni. Potrivit surselor Alba24, cei din Abrud aveau o problemă în a-l accepta în funcție și din cauza orgoliilor, întrucât acesta este din Câmpeni. Se pare că momentan s-a trecut peste acest impediment.

Fost patron de discotecă, numit în CA al Cupru Min

Numele lui Doru Iamandi mai apare într-un scandal de anul trecut, când a fost numit de PSD în funcția de membru al Consiliului de Administrație pe Doru Iamandi.

Are aproximativ 35 de ani, este absolvent de inginerie mecanică și fost patron al unei discoteci din Regie și fost șef al Casei de Cultură a Studenților.

A fost ales consilier PSD la Sectorul 1 din București, dar Iamandi a fost și membru al Tineretului Social Democrat (TSD).

În CA al companiei au fost menținuți David Ștefan (apropiat de PNL) și Ionel Georgescu.

De ce este Cupru Min (și) o miză politică

Compania este în permanență o miză pentru partidele politice atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere politic.

Asta pentru că permite accesul la controlul politic în zonă prin angajări și prin dezvoltarea unor dependențe pe orizontală: contracte, relații etc.

”Cuprumin” este una dintre puținele firme românești de stat care funcționează foarte bine după regulile economiei de piață.

Compania a reușit să se mențină în activitate printr-o reorganizare reușită, într-un domeniu care s-a prăbușit în anii de după revoluție: sectorul minier, scrie alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel