Data actualizării:
Data publicării:

Fost ministru adjunct rus, găsit mort la două săptămâni după ce fusese dat dispărut

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Un fost ministru rus adjunct al Justiției a fost găsit mort, după ce fusese dat dispărut.

Oficialii ruși au anunțat că au găsit trupul fostului ministru adjunct al Justiției, Vladimir Yalunin, dispărut la începutul lunii, potrivit Ria.ru.

„Trupul neînsuflețit al lui Yalunin a fost descoperit la 14:30”, se arată într-un comunicat al autorităților. Bărbatul a dispărut în regiunea Odințovo în data de 6 februarie 2022. Conform declarațiilor făcute de salvatori, acesta ar fi căzut prin stratul de gheață al râului Moscova în timp ce se deplasa cu un vehicul de zăpadă care a fost ulterior găsit în apă.

Editorial despre situația din Ucraina semnat de Bogdan Chirieac

 

Bogdan Chirieac a scris, pentru defenseromania.ro, un editorial în care analizează situația de la granița ruso-ucrainiană, prezintă noul context geo-strategic, riscurile, dar și oportunitățile create de acesta pentru țara noastră.

Lumea occidentală este, în aceste ore, frământată de întrebarea dacă Putin va ataca sau nu Ucraina, scrie Bogdan Chirieac în editorialul său intitulat ”Noul Război Rece a început și va dura decenii”, publicat de defenseromania.ro. Din păcate, subliniază analistul, nu tot flancul de Est al NATO vede la fel de clar precum Polonia și România pericolul rusesc.

Putin ia decizii emoționale, influențat de vrăjitori și preoți ultranaționaliști

 

”Astfel, Ungaria, Bulgaria dar și Cehia sau Croația au o altă viziune față de Moscova, Budapesta considerând oficial Moscova partenerul său strategic. O să întrebați cum se leagă acestea de decizia lui Putin de a ataca sau nu Ucraina, scrie Bogdan Chirieac? În mediile diplomatice de la București sunt multe ecouri din marile capitale ale lumii, brusc interesate de România și Marea Neagră. Cel mai îngrijorător lucru ce riscă să iasă din logica politico-diplomatică tradițională este transformarea radicală, ca om și caracter, a lui Vladimir Putin. De altfel, acum două săptămâni, după întâlnire de la Kremlin, la masa de marmură lungă de șase metri, altminteri fabricată în Italia, președintele Macron a făcut între altele o declarație esențială: ”Putin este cu totul alt om, de nerecunoscut, față de cel pe care l-am întâlnit acum 3 ani pe Riviera franceză”.

(...) Astăzi, pe 20 februarie, s-a încheiat Olimpiada de Iarnă de la Beijing. Se pare că președintele Xi Jinping al Chinei l-a rugat pe Putin să nu atace în timpul Jocurilor Olimpice. De astăzi tunurile pot începe oricând să tragă. Din oră în oră, presa aduce la cunoștință tot felul de conflicte armate din Donbas. Practic se furnizează constant pretexte pentru invazie. Problema fundamentală este cu totul alta: occidentali au aflat că Putin este înconjurat de fel de fel de persoane, presupuse cu puteri paranormale. De asemenea, el se consideră apărătorul creștinătății, iar Moscova ar fi a treia Romă. Această curte de vrăjitori și preoți ultranaționaliști ruși au, se pare, o mare influență asupra Președintelui Rusiei. Cu alte cuvinte, decizia de pace sau război nu e luată pe o analiză rece ci pe decizii pe care, în cel mai bun caz, le putem numi emoționale.

Vezi continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel