Fost mare fotbalist, REȚINUT. Va sta față în față cu instanța de JUDECATĂ pentru o eventuală eliberare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fostul mare fotbalist brazilian Ronaldinho, deţinut în Paraguay de circa cinci luni, pentru folosirea unui paşaport fals, va compărea în faţa tribunalului în data de 24 august, când se va lua în discuţie şi o eventuală punere a sa în libertate, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit unor surse judiciare, judecătorul Gustavo Amarilla, responsabil cu acest dosar, ar urma să se pronunţe în cadrul audierii programate la această dată în privinţa rechizitorului parchetului. Ministerul public a cerut ca Ronaldinho, campion mondial în 2002, să plătească o amendă de 90.000 de dolari, ca daune-reparaţii pentru societate.

Fostului jucător al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain i se va permite să revină în Brazilia, însă cu obligaţia de a se prezenta la fiecare trei luni în faţa unui judecător, timp de un an. În ceea ce-l priveşte pe fratele şi agentul lui Ronaldinho, Roberto de Assis, deţinut şi el în Paraguay în acest dosar, parchetul, care apreciază că el era la curent cu încălcarea legii, a cerut o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, plata unei amenzi de 110.000 de dolari şi obligaţia de a se prezenta în faţa unui judecător brazilian la fiecare trei luni, timp de doi ani. Ronaldinho şi Roberto de Assis Moreira au fost arestaţi pe 6 martie, pentru utilizarea de paşapoarte paraguayene falsificate.

După ce au fost deţinuţi într-un comisariat de poliţie din capitala Asuncion, unde câştigătorul Balonului de Aur din 2005 a împlinit 40 de ani pe 21 martie, cei doi au fost plasaţi în arest la domiciliu timp de patru luni la un hotel de lux din capitală, contra unei cauţiuni de 1,6 milioane de dolari. Alte 18 persoane au fost deja arestate în acest dosar, în cea mai mare parte funcţionari din serviciul imigrări sau poliţişti, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel