Fost mare fotbalist al Stelei, mort în condiții mizere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cornel-Pavlovici
Cornel-Pavlovici

Cornel Pavlovici, fostul mare fotbalist al Stelei, a decedat la spital, după ce a zăcut inconştient în casă. Cel poreclit "Pavca" a trăit în ultimii ani dintr-o pensie de 700 de lei şi cu spaima că şi-ar putea pierde casa.

Cornel Pavlovici, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 69 de ani. Fostul fotbalist suferea de artrită şi de diabet. În plus, Pavlovici, care avea o pensie de numai 700 de lei, a trăit în ultimii ani cu spaima că-şi va pierde casa, fiindcă fosta soţie îl ameninţa că îi va lua locuinţa, scrie realitatea.net.

Cornel Pavlovici a jucat la 14 cluburi, dar cea mai importantă perioadă a petrecut-o la Steaua, între 1963 şi 1966, când a izbutit 35 de goluri în 54 de meciuri. În sezonul 1963-1964, Pavlovici a fost golgheterul Ligii I, cu 19 goluri, la egalitate cu dinamovistul Constantin Frăţilă, devenit în ultimii ani cel mai bun prieten al lui. La naţională a avut şapte selecţii şi şapte goluri.

"Cu câteva zile înainte de Crăciun a picat în casă şi n-a ştiut nimeni de el, fiindcă stătea singur. A doua zi s-a dus fata lui la el şi, fiindcă n-a răspuns nimeni, a fost nevoită să cheme pe cineva să spargă uşa. L-au găsit în comă şi l-au dus imediat la Spitalul 9. Suferise o comoţie cerebrală, i se strâmbase gura. De atunci a stat în spital. M-a sunat fata lui şi mi-a spus că a decedat!", a declarat Ion Pârcălab, prieten cu Pavlovici, pentru EVZ.

"Cu familia nu se vizita, avea probleme cu fosta soţie, dar acum, în spital, a fost îngrijit de fata lui, care se ducea zilnic cu mâncare şi mă suna mereu să-mi spună cum evoluează. Acum vreo două-trei zile, mi-a spus că s-a trezit, a mâncat, au vorbit un pic. I-am zis: «Bravo, e un pas înainte! Se face bine!». Dar, uite că s-a dus fulgerător. Am vorbit cu el în urmă cu vreo două săptămâni, apoi nu ştiu ce s-a mai întâmplat, fiindcă nu mai răspundea la telefon. Avea probleme cu artrita, avea un picior negru de la genunchi în jos. Trebuia să se opereze, dar a tot amânat, a fugit de spitale, dar cine nu fuge de ele?", a mai declarat Pârcălab.

Cea mai mare performanţă a fobalistului Cornel Pavlovici s-a înregistrat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1964, unde România a ocupat poziţia a cincea, cea mai bună din istoria participărilor tricolorilor la JO. Cornel Pavlovici a fost golgheterul României cu şase reuşite: cu Germania, Iran, Ghana (3) şi Iugoslavia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel