Fost contractant de informații pentru NSA: SUA creează panică pentru a distrage atenția de la sabotajul asupra exploziei Nord Stream
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională SUA. Sursa: YTube The Guardian
Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională SUA. Sursa: YTube The Guardian
SUA creează panică în legătură cu un posibil obiect zburător doborât deasupra Statelor Unite și a Canadei pentru a distrage atenția jurnaliștilor de la un posibil sabotaj major asupra exploziei Nord Stream, susține renumitului denunțător Edward Snowden, fost contractant de informații pentru Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA).

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat sâmbătă că a ordonat ”doborârea unui obiect neidentificat care a încălcat spațiul aerian canadian”. Departamentul de Apărare al SUA a confirmat vineri că un ”obiect de mare altitudine” a fost doborât deasupra Alaska, după ce a evaluat că ar putea reprezenta o ”amenințare pentru aeronavele civile”, scrie Almayadeen.

Obiectul neidentificat a fost văzut pentru prima dată joi seară, iar președintele american, Joe Biden, a ordonat doborârea vineri dimineața. Întrebările au început să apară mai ales după incidentul cu balonul chinezesc. 

Fostul contractant al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), Edward Snowden, insistă că panica legată de posibila origine extraterestră sau a obiectelor zburătoare doborâte deasupra Statelor Unite și a Canadei este concepută pentru a distrage atenția jurnaliștilor de la investigarea exploziilor conductei Nord Stream.

Snowden a luat în derâdere încercarea de a crea panică, deoarece se referă la obiect ca fiind extraterestru. El se concentrează pe ideea că această înșelătorie a mascat o înșelătorie și mai mare pe care SUA încearcă să o elimine.

Jurnalistul de investigație, câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, a publicat anterior un raport în care afirmă că, în vara anului 2022, scafandrii marinei americane au plantat explozibili în timpul exercițiilor NATO Baltops pentru a distruge conductele Nord Stream. El spune că Norvegia a activat acești explozivi plantați, câteva luni mai târziu. El a adăugat că, după aproape nouă luni de discuții secrete cu echipa de securitate națională, președintele Joe Biden a ales să saboteze conductele. 

Casa Albă a răspuns și a respins afirmațiile drept  ”ficțiune falsă și completă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel