Forumul DAVOS 2018, de marţi. Liderii lumii la sfat. România lipseşte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Liderii cei mai puternici din lume se vor întâlni de marţi în cadrul Davos 2018, pentru o conferință anuală de elită de patru zile cunoscută sub numele de Forumul Economic Mondial.

Cei mai puternici politicieni și lideri de afaceri din lume se numără printre participanții la Davos 2018. Vor fi acolo premierul britanic Theresa May, cancelarul german Angela Merkel, premierul canadian Justin Trudeau și președintele francez Emmanuel Macron.

Un total de 340 de lideri politici sunt așteptați să participe, printre care şi șefi de stat și de guvern din Africa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și America Latină.

Președintele american Donald Trump este aşteptat să ofere o informaţie cheie în apropierea evenimentului, deși acest lucru rămâne îndoielnic după ce acţiunea "Shutdown" a guvernului american a ajuns într-o a treia zi. Narendra Modi, prim-ministrul Indiei, va da citire moţiunii de deschidere.

Personalităţi de marcă din toate domeniile, DAVOS 2018

Mulțe dintre personalităţile de seamă ale marilor organizaţii internaţionale ale lumii vor participa la Davos 2018. Printre ele se numără Antonio Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Zeid Ra'ad Hussein, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului și Jim Yong Kim, Președintele Băncii Mondiale.

De asemenea, din vor fi prezenţi pentru a-şi expune poziţiile în domeniile afacerilor şi a finanţelor mondiale Ginni Roomette de la IBM Corporation, Fabiola Gianotti de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), Geneva, Sir Martin Sorrell de la WPP și Christine Largarde din Fondul Monetar Internațional.

Șefi de organizații caritabile, cadre universitare și organizații neguvernamentale vin, de asemenea, ca și un număr mic de celebrități. Lista din acest an include Elton John și Cate Blanchett.

Ambii sunt beneficiari ai Premiilor Anuale de Cristal ale WEF, care semnifică "realizările artiștilor de frunte care și-au manifestat angajamentul exemplar de îmbunătățire a stării lumii".

[citeste si]

Davos 2018 se va desfășura în perioada 23-26 ianuarie sub tema "Crearea unui viitor comun într-o lume fracturată" și va fi cel de-al 48-lea forum de până acum. Evenimentul a fost fondat de profesorul german de afaceri Klaus Schwab în 1971 și la primul său an au fost prezenți 444 de directori.

VIDEO cu spectacolul din ziua premergătoare deschiderii oficiale DAVOS 2018



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel