Formula 1. Marele Premiu al Rusiei a fost anulat
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Formula 1 (Twitter)
Formula 1 (Twitter)
FIA a decis anularea Marelui Premiu al Rusiei, ca urmare a invadării Ucrainei. Competiția de la Soci era programată peste fix 7 luni, fiind de altfel ultima ediție ce se desfășura la Soci. 

Marele Premiu al Rusiei de Formula 1, programat pe 25 septembrie la Soci, a fost anulat, a anunţat vineri promotorul Campionatului Mondial de F1, ca urmare a invadării Ucrainei de către armata rusă, transmite Agerpres. 

”Joi seară, Formula 1, FIA (n.r. - Federaţia Internaţională de Automobilism) şi echipele au discutat despre poziţia sportului nostru, iar concluzia este, ţinând cont de opinia tuturor părţilor interesate, că este imposibilă organizarea Marele Premiu al Rusiei în actualele circumstanţe. Urmărim evoluţiile din Ucraina cu tristeţe şi stupoare şi sperăm o rezolvare rapidă şi paşnică a situaţiei actuale", se arată în comunicatul publicat pe Twitter
Marele Premiul al Rusiei a fost introdus în 2014 în calendarul F1. Oraşul Soci, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din acelaşi an, a fost ales pentru a-l organiza. De altfel, ediţia din acest an a Marelui Premiu al Rusiei ar fi trebuit să fie ultima la Soci, cursa urmând să aibă loc de anul viitor la Sankt Petersburg.

Piloții au cerut încă de ieri anularea cursei

Decizia vine a doua zi după ce mai mulţi piloţi au cerut anularea cursei, printre ei fiind campionii mondiali Max Verstappen (2021) şi Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013).

"Este oribil să vedem ce se întâmplă. În ce mă priveşte, sunt de părere că nu ar trebui să merg acolo, nu voi merge", a reacţionat germanul Vettel, pilot al echipei Aston Martin, într-o conferinţă de presă.

Nici finala Champions League nu se mai joacă în Rusia

Finala Champions League, programată pentru 28 mai, nu se va mai juca la Sankt Petersburg (Rusia), acolo unde fusese programată, conform Associated Press. Sankt Petersburg este și sediul concernului energetic Gazprom, unul dintre cei mai mari sponsori ai Champions League. Decizia UEFA a fost luată după ce Rusia a lansat joi un atac militar împotriva Ucrainei, condamnat unanim de statele occidentale. (Citește mai mult AICI)

Vezi și: UEFA a decis unde se va juca finala Ligii Campionilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel