Ford dezvăluie varianta electrică a F-150, cea mai bine vândută mașină din SUA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Ford
Foto: Ford
Ford a anunțat numele primului său pick-up oficial: F-150 Lightning.

Conform The Verge, noul vehicul electric va fi prezentat pe 19 mai, în timpul unui eveniment din Dearborn, Michigan, Statele Unite ale Americii, la sediul companiei. Evenimentul va fi transmis în direct prin internet.

Ford F-150 a fost cea mai vândută mașină din Statele Unite ale Americii din ultimele patru decenii, astfel că electrificarea, iminentă în industria auto, este un lucru foarte important. Astfel, Ford tratează foarte serios dezvăluirea modelului electric și vor fi zeci de modalități prin care fanii vor putea urmări evenimentul. Compania va găzdui și 18 evenimente cu participare fizică în toată țara, incluzând locații precum Times Square din Manhattan sau Las Vegas.

De unde vine numele și de când se va vinde modelul

„Lightning” înseamnă fulger în limba engleză și face referire, evident, la electrificarea iminentă a industriei auto. Acest branding a fost dezvăluit înainte de anunțul de azi al mașinii, iar Ford a mai folosit acest nume și pe unele pick-up-uri din anii 1990.

Chiar dacă Ford va dezvălui mașina într-o săptămână și puțin, americanii nu o vor putea cumpăra până în 2022. Compania auto americană a investit 700 milioane dolari într-o fabrică din Michigan unde va fi construită linia de producție a noului model electric.

Alte câteva detalii s-au scurs „accidental”

Ford a lăsat câteva detalii despre F-150 „Lightning” să scape „accidental” cum ar fi configurațiile cu două motoare, generarea mobilă de electricitate, opțiuni de șofat „fără mâni” și actualizări prin internet.

Modelul Ford F-150 PowerBoost 2021 va fi primul hibrid plug-in al seriei populare F, iar consumul începe de la doar 9,2 l/100 km pentru modelele 4x2, foarte puțin pentru mașini atât de mari.

Ford a promis 22 miliarde dolari pentru a se electrifica

Ca toți producătorii auto, Ford este într-un proiect extrem de costisitor de a oferi mașini electrice și sisteme autonome de condus. Compania va investi 22 miliarde dolari pentru a produce peste 10 modele electrice, incluzând mașini electrice și hibride, până în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel