Ford Bronco Raptor, modelul care domină terenul neprietenos
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Ford a scos din pălărie modelul Bronco Raptor, model ce are la bază un concept dezvoltat după camioanele de curse din deșert. 

Ford tocmai a mai scos din pălărie un nou model de mașină, de această dată dedicată terenului accidentat. Bronco Raptor, o versiune de înaltă performanță a concurentului său de teren, Jeep Wrangler, este bazat pe camioane de curse în deșert, având mai multă putere, anvelope mai mari și suspensie mai înaltă decât un Bronco standard pentru a trece peste dunele de nisip la „viteze de autostradă”, potrivit Ford, citat de CNN

Transmisie cu 10 trepte

Bronco Raptor este propulsat de un motor V6 turbo despre care Ford a spus că a fost proiectat special pentru acest model. Produce cel puțin 400 de cai putere, deși cifrele exacte de putere vor fi publicate mai târziu de Ford. Mașina va avea o transmisie automată cu 10 trepte, iar șoferii pot schimba treptele folosind padele montate pe volan. Nu există încă o opțiune cu transmisie manuală. 

Pentru un plus de stabilitate, Bronco Raptor este cu 24 de centimetri mai lat decât un Bronco standard, cu flancuri late care acoperă anvelopele sale largi de teren. De asemenea, este mai înalt, cu 12 centimetri și circulă cu anvelope înalte de 37 inci. Diverse componente mecanice sunt mai mari și mai puternice decât la Bronco standard pentru a face față, de asemenea, unui tratament mai brutal în off-road.

Mod de conducere dedicat deșertului

Plăcile metalice rezistente de sub caroserie protejează motorul, transmisia și alte părți de deteriorarea cauzată de pietre și bolovani. Bronco Raptor va fi disponibil doar cu caroserie în patru uși. 

Pe lângă diferitele moduri de condus disponibile pe alte Bronco, moduri care folosesc computerele pentru a controla pedala de accelerație, răspunsul volanului și rigiditatea suspensiei, Raptor are un mod Baja special reglat pentru conducerea de mare viteză în condiții de deșert.

Scaunele sunt realizate din vinil de calitate, iar podeaua din cauciuc a lui Bronco Raptor este făcută pentru a fi ușor de îndepărtat. Bronco Raptor se alătură celorlalte modele Raptor de la Ford, popularul pick-up Ford F-150 Raptor și pickup-ul mai mic Ranger Raptor, deși Ranger Raptor nu este disponibil momentan în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel