Forbes: Cât valorează proprietăţile Regelui Charles al III-lea din România. Imperiul mobiliar al Majestăţii sale, valoare uriaşă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Facebook Familia Regală a Marii Britanii
Încoronarea oficială a Regelui Charles al III-lea va avea loc abia pe 6 mai 2023, dar noul monarh a moştenit deja un imperiu imobiliar de valoare uriaşă. 

Concret, proprietăţile imobiliare ale Coroanei Britanice însumează 25 miliarde de dolari, scrie Forbes. Aceste proprietăţi includ Palatul Buckingham, sediul oficial al monarhiei britanice, clădire cu valoare estimată de 4,9 miliarde de dolari, dar şi Highgrove House, o reşedinţă din Gloucestershire pe care Regele Charles a cumpărat-o în 1980 cu 865.000 de lire sterline. În prezent, aceasta valorează 39 milioane de dolari. 

De asemenea, este de aşteptat ca Regele Charles să rupă tradiţia şi să respingă Palatul Buckingham drept reşedinţă în Londra, pentru a rămâne în Clarence House, reşedinţa actuală, estimată la 72 milioane de dolari. 

Dacă va dori să petreacă în continuare timp la Highgrove, Regele va trebui să îi plătească fiului său, William, noul Prinţ de Wales şi Duce de Cornwall, 740.000 dolari chirie anuală. 

Regele Charles al III-lea are două proprietăţi în România. Cât valorează acestea 

Una dintre cele două proprietăţi este în Valea Zălanului, achiziţionată prin Ecologic Transilvania SRL, o subsidiară a Fondului Caritabil Galez deţinut de prinţul de Wales. La această proprietate estimată la 1,1 milioane de dolari vizitatorii pot face ore de echitaţie, se pot bucura de băi în ciubăr sau într-o piscină cu apă minerală, sau se pot plimba cu sania trasă de cai iarna. 

A doua proprietate se află la două ore cu maşina de Valea Zălanului, în Viscri. Şi aceasta valorează tot 1,1 milioane de dolari. 

Dincolo de aceste proprietăţi, Regele Charles al III-lea are, conform sursei citate, şi o legătură de sânge cu Transilvania. Acesta ar fi o rudă îndepărtată a lui Vlad Ţepeş, fost domnitor. 

Încoronarea Camillei este înconjurată de controverse. Coroana Reginei Elisabeta a II-a, subiect de dispută

Utilizarea controversatului diamant Koh-i-Noor în coroana Camillei ar putea aduce înapoi "amintiri dureroase" ale colonialismului britanic, au susținut oficiali ai partidului de guvernare al Indiei, scrie Daily Mail.

Controversata bijuterie urmează să apară la încoronarea Regelui Charles al III-lea, anul viitor, iar Regina Consoartă urmează să poarte la ceremonie coroana regretatei Reginei Elisabeta a II-a. Coroana este compusă din 2.800 de diamante, iar crucea din față are atașat, încă din 1937, diamantul Koh-i-Noor, de 105 de carate. Acesta provine din India și i-a fost oferit cadou Reginei Victoria de către Duleep Singh, care la acea vreme avea 10 ani. Dar acum cadoul este contestat și există apeluri în cel puțin trei țări, inclusiv în India, pentru a returna bijuteria.

Diamantul, care face parte din faimoasele bijuterii coroanei, ar putea fi înlocuit cu o altă piatră. Totuși, surse regale au insistat că nu a fost luată încă o decizie oficială.

"Încoronarea Camillei și utilizarea bijuteriei coroanei Koh-i-Noor readuc amintiri dureroase din trecutul colonial. Majoritatea indienilor au foarte puține amintiri despre trecutul opresiv. Cinci, până la șase generații de indieni au suferit sub mai multe reguli străine timp de peste cinci secole. Ocaziile recente, cum ar fi moartea Reginei Elisabeta a II-a, încoronarea noii Regine Camilla și utilizarea Koh-i-Noor, transportă câțiva indieni înapoi în zilele Imperiului Britanic din India", a declarat un purtător de cuvânt al partidului pentru The Telegraph. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel