Fondurile europene, aproape de BLOCAJ
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 07 iun 2017, 09:43
WhatsApp
fonduri europene
fonduri europene
Misiunile de audit privind acreditarea autorităților de management responsabile pentru atragerea de fonduri europene au fost suspendate, deoarece sistemul informatic nu funcționează.

Prezentatoare emisiunii Talk News, Denise Rifai, a explicat, în direct la Realitatea TV, că programele operaționale mari pot intra în impas în cazul în care sistemul informatic nu redevine funcțional.

„Este una dintre informațiile cele mai importante pentru economia românească. Săptămâna trecută, deci, iată, autoritățile au ales să meargă pe burtă, așa cum ne-au obișnuit de fiecare dată, s-a decis suspendarea misiunii de audit în vederea acreditării autorităților de management. Autoritățile de management, odată acreditate, sunt cele care dau ok-ul pentru ca programele finanțate pe fonduri europene să poate fi acordate în piață. Câtă vreme programele operaționale mari nu își au autoritățile de management acreditate nu pot fi atrase fonduri europene", a spus jurnalista.

Potrivit acesteia, în procedura oficialilor de la Bruxelles este stabilit ferm ca la nivel intern să se realizeze o misiune de audit folosind experți din corpul de audit de la Curtea de Conturi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?