Fonduri europene pentru românii care au nevoie de utilaje agricole
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Se dau bani de la UE pentru utilaje agricole!

Fermierii interesați să-și achiziționeze tractoare și echipamente agricole noi prin intermediul fondurilor europene vor putea depune cereri de finanțare începând din luna următoare. În a doua parte a lunii octombrie, va fi inițiată linia de finanțare pentru investiții în fermele zootehnice, care va include o componentă de 300.000 de euro destinată achiziționării de utilaje agricole.

Fermierii care nu activează în sectorul zootehnic mai au de așteptat. Linia de finanțare pentru achiziția de utilaje în sectorul vegetal nu a fost încă anunțată, astfel că lansarea ei va avea loc, cel mai probabil, în 2024. „Noua măsură pentru utilaje agricole care va începe este cea pentru zootehnie. Va exista o componentă de 300.000 de euro care poate fi folosită în cadrul unei exploatații zootehnice exclusiv pentru utilajele destinate culturilor vegetale. În cazul în care nu este vorba de o fermă zootehnică, atunci o altă linie de finanțare pe care trebuie să o avem în vedere ar fi instalarea tinerilor fermieri. Din păcate, nu știm informații despre investițiile în culturile vegetale, nu știm când o să înceapă depunerea proiectelor pentru acea componentă. Dacă nu se găsește linia de finanțare pe calendar până la finalul anului, bănuim că va fi anul viitor, în primele luni”, a precizat consultantul Marian Dumitrache în emisiunea ”Agricultura la Raport”, potrivit Agro TV.

Conform informațiilor furnizate de sursa amintită, implementarea măsurii pentru achiziția de utilaje agricole în sectorul vegetal va fi influențată de ritmul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul liniilor de finanțare deschise în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?