Fondatorii primelor trei site-uri de poker online americane, inculpaţi pentru spălare de bani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
poker online
poker online

Fondatorii primelor trei site-uri de poker online care operează în Statele Unite ale Americii au fost inculpaţi pentru fraudă bancară şi spălare de bani pentru că au camuflat veniturile obţinute din jocuri pe bani pe internet, interzise în SUA, a anunţat vineri justiţia americană, relatează AFP şi AP.

În total, 11 persoane au fost inculpate, printre care fondatorii PokerStars, Full Tilt Poker şi Absolute Poker, a declarat procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, precizând că justiţia încearcă să recupereze circa 3 miliarde de dolari din această afacere.

Autorităţile americane au blocat 76 de conturi bancare în 14 ţări, folosite de casele de poker online pentru a percepe bani de la jucători, iar cinci nume de domenii de internet au fost confiscate.

Pagina de start a casei Absolut Poker era înlocuită vineri cu un mesaj al FBI şi al Ministerului de Justiţie avertizând că 'domeniul a fost blocat de FBI în cadrul unui mandat de arestare'.

Acuzaţii, 'deşi ştiau că activităţile lor, implicând clienţi şi bănci americane, erau ilegale, au încercat să falsifice date', a afirmat Janice Fedarcyk, responsabilă în cadrul FBI. 'Ei au minţit băncile în ceea ce priveşte adevărata natură a activităţii lor, iar unii au găsit bănci dispuse să încalce legea', a adăugat ea.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel