Fond ajutoare premier, presedinte, șefii Parlamentului. Legea, promulgată de Iohannis
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 50/2017.

Legea pentru aprobarea OUG 50/2017 pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 1/2017 prevede că pentru acordarea de ajutoare, recompense, contribuţii la acţiuni umanitare şi burse se constituie fondul preşedintelui României, fondul preşedintelui Senatului, fondul preşedintelui Camerei Deputaţilor, fondul prim-ministrului, care se aprobă anual prin buget, în limita sumei maxime de 500 mii lei. 

Aceeaşi lege mai prevede că ministrului pentru Fonduri Europene i se deleagă calitatea de reprezentant şi de ordonator principal de credite pentru activităţile aferente domeniului pentru care a fost învestit, cu excepţia reprezentării în instanţă a MDRAPFE. Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene emite ordine şi instrucţiuni în domeniul în care a fost învestit şi reprezintă ministerul în raporturile cu celelalte ministere, cu alte autorităţi publice şi instituţii publice interne şi internaţionale, pe domeniul în care a fost învestit. 

Conform aceluiaşi act normativ, cheltuielile necesare desfăşurării activităţii viceprim-ministrului fără portofoliu şi a cabinetului acestuia se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG). 

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea OUG 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel